Ankara’da cinsel istismarda bulunan öğretmene 1 asırlık hapis

Ankara’da bir lisede öğretmenlik yapan ve 8 öğrencisine cinsel istismardan tutuklanan öğretmen hakkında 168 sene hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

GÜNDEM 20.02.2022, 08:28 20.02.2022, 08:32
Ankara’da cinsel istismarda bulunan öğretmene 1 asırlık hapis

Ankara Keçiören’de bir lisede beden eğitimi öğretmenliği yapan kişinin kız öğrencilerine yönelik davranışları ortaya çıktı. Kız öğrencilerin durumu birbirlerine anlatmaları üzerine bunun istismar olduğuna kanaat getiren öğrenciler, yaşananları ailelerine haber verdi. Okula gelen aileler ve öğrenciler öğretmenden şikayetçi oldu.  



168 sene hapsi isteniyor 

Kısa sürede gözaltına alınan ve sonra da çıkarıldığı mahkemece tutuklanan öğretmenin davası devam ederken Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) psikologları gözetiminde öğrencilerin ifadeleri alındı. İfadelerde, öğretmenin farklı dönemlerde farklı öğrencilere cinsel içerikli eylemlerde bulunduğu belirtildi. Savcılık makamı ise tüm delillerin, şüphelinin cinsel istismar suçu işlediği yönünde olduğuna kanaat getirdi. 



Öğretmen, suçlamayı kabul etmedi 

Tutuklu bulunan öğretmen, hiçbir suçlamayı kabul etmedi ve beraatini istedi. Savcılık makamı “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 169 seneye kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. 

Yorumlar (0)