Ankara’da apartman sakini patlama anını anlattı: Deprem zannettik

Ankara Keçiören’de, patlamanın meydana geldiği dairede bulunduğunu belirten Yasin Murat, "Deprem zannettik. Evde 7 kişiydik, itfaiye yardımıyla hepimiz sağ kurtulduk" sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 19.11.2021, 12:03 20.11.2021, 18:15
Ankara’da apartman sakini patlama anını anlattı: Deprem zannettik

Ankara Keçiören’de, dün akşam saatlerinde 3 katlı bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi.

1’i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti

Yaşanan patlama sonucunda 1'i çocuk olmak üzere 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı.

Patlamanın olduğu evde bulunan ve ölümden dönen apartman sakinlerinden biri olan Yasin Murat, yaşanan o dehşet anlarını anlattı.

“Deprem zannettik”

Patlama yaşanırken evde olduklarını aktaran Murat, şu sözleri kullandı:

“Bir an deprem zannettik. Eve 5 dakika önce girmiştim. Ailemle birlikte evde oturuyorduk. Bina deprem gibi sallandı. Sallandıktan sonra bir anda yıkıntı sesi geldi. Camdan dışarı baktım polis ekipleri geldi. Ne oldu diye sordum. Polisler patlama olduğunu belirttiler. Binayı boşaltın dediler bize. Bina kapısını açmaya çalışıyordum fakat açılmadı. Camların hepsi kırıldı. Patlamanın yaşandığı evdeydim. Boşaltın dediler. Kapıyı açamadım. Patlama olunca kapı kilitlenmiş. Balkondan polis sesi gelmeye başladı. Kapı açılmıyor diye yardım istedim. İtfaiye ekibini yolladılar. Kapıyı kırdılar öyle çıktık.”


“7 kişiydik, biz sağ kurtulduk”

Evde 7 kişi olduklarını söyleyen Yasin Murat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Evde 7 kişiydik. Tamamımız sağ kurtulduk. Binada başkaları da vardı. Üst katımızda Iraklı bir aile vardı. Polisler binayı boşaltın dediler fakat biz evden çıkamadık, kapı üstümüze kilitlendi. Ailem farklı bir yerde kalıyor, ben şu an buradayım. Çocuklardan, bir tane kız çocuğu hayatını kaybetmiş. Anneleri hamileydi. Bir de erkek çocukları vardı."

Yorumlar (0)