Ankara’da 40 düzensiz göçmen yakalandı

Başkent Ankara’da 17 koltuklu bir minibüste 40 düzensiz göçmen yakalandı.

GÜNDEM 04.04.2021, 12:49 05.04.2021, 09:25
Ankara’da 40 düzensiz göçmen yakalandı

İnsan kaçakçılığına yönelik son zamanlarda artan operasyonlara başkentte bir yenisi daha eklendi.

Kaçak yollarla Türkiye’ye girdiler

İran toprakları üzerinden yasa dışı şekilde insan tacirlerinin yardımıyla Türkiye’ye giriş yapan düzensiz göçmenler Ankara’da yakayı ele verdi.

Van ve Ağrı illeri üzerinden 17 kişilik bir minibüse doldurularak Avrupa’ya götürülmek üzere insan tacirleri tarafından yola çıkarılan 40 düzensiz göçmen Ankara polisinin operasyonuyla yakalandı.

Operasyon sonucunda yapılan arama ve incelemelerde üzerlerinde pasaport ve herhangi bir kimlik bulunmayan ancak 2’si Pakistan 38’i Afgan olduğu tespit edilen 40 göçmenin bindiği minibüs ve onlara eşlik ettiği öğrenilen bir araç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından icra edilen teknik ve fiziki takip sonucu Gölbaşı ilçesi girişinde durduruldu.

Araç içinde istiflenmiş halde bulundular

Durdurulan araçlarda yapılan aramalarda istiflenmiş şekilde bulunan düzensiz göçmenler, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yapılan incelemeler sonucunda,  K.B. M.N. ve A.İ.  isimli 3 insan taciriyle beraber minibüsü şoförü Ö.B gözaltına alındı. Günlerdir aç ve susuz şekilde yolculuk yaptıkları öğrenilen göçmenlere Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yardımda bulunuldu. Ankara Emniyeti’ndeki sorgularının ardından ise insan tacirleri olan şahısların Gölbaşı adliyesine sevki sağlandı. Mahkeme Afganistan uyruklu M.N. isimli şahıs hakkında sınır dışı edilme kararı verirken K.B. ve A.İ. ile minibüsü kullanan Ö.B. isimli şahısları ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Öte yandan yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri içinde işlem başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar (0)