Ankara'yı sadece korona değil, deprem de vuracak!

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Ankara'da deprem meydana gelmez" algısının yanlış olduğunu belirterek, başkentin oldukça yüksek deprem riskine sahip olduğunu söyledi. Bu açıklama, Ankara'nın sadece yeni tip koronavirüs (Covid-19) değil, deprem tehlikesiyle de karşı karşıya olduğunu gösterdi. 

GÜNDEM 20.09.2020, 12:57 20.09.2020, 13:06
Ankara'yı sadece korona değil, deprem de vuracak!

Ankara, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve kum fırtınasının ardından şimdi de deprem tehlikesiyle karşı karşıya...

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Pampal, Tuz Gölü Fayı'nın Ankara Haymana'ya kadar uzandığını belirterek, başkent için kritik bir uyarıda bulundu.

Tuz Gölü Fayı'nın Ankara ve civar şehirler için ciddi bir tehlike yarattığına dikkat çeken Prof. Dr. Pampal, başkentin risk altında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Pampal, "Ankara'da deprem olmaz" algısının yanlış olduğu konusunda uyararak,  başkentin oldukça yüksek deprem riskine sahip olduğunu ifade etti. 

Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bülent Özmen de Ankara'yı uyarmıştı.

Doç. Dr. Özmen, Ankara şehir merkezine 70-80 kilometre uzaklıkta bulunan fay hatlarını Kuzey Anadolu, Ezinepazarı, Tuz Gölü ve Eskişehir fay zonu olarak sıralamıştı.

Söz konusu fay hatlarının 7 ve üstünde depremlere neden olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Özmen, Ankara'nın söz konusu depremlerden yüksek bir ihtimalle etkileneceğini söylemişti.

Doç. Dr. Özmen, Ankara'da deprem riskinin, zannedilenin aksine daha fazla olduğunu ifade etmişti. 

Ankara'nın başına neler geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla olduğu illerden birinin Ankara olduğunu açıklamıştı.

Bakan Koca, Ankara'daki vaka sayısının İstanbul'daki vaka sayısını ikiye katladığı konusunda uyarmıştı. Koca, başkentte daha yoğun önlemlerin alınabileceğini söylemişti.

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, Ankara'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altına alınamadığını ifade etmişti. 

Dr. Karakoç, Ankara Tabip Odası tarafından alınan bilgilere göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan sağlık görevlilerinin sayısının 16 Eylül günü itibarıyla 882'ye yükseldiğini aktarmıştı. 

Ankara'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişilerin çoğu için evde tedavi yöntemine başvurulduğunu kaydeden Dr. Karakoç, bu durumun temaslı sayısını artırdığını belirtmişti.

Başkentte geçtiğimiz günlerde kum fırtınası etkili olmuş, bu durum sosyal medyada gündem haline gelmişti.

Özellikle Polatlı ilçesinde meydana gelen ve 6 kişinin yaralanmasına neden olan kum fırtınası, "Ankara'nın başına daha ne gelebilir?" sorusunu akıllara getirmişti. 

Yorumlar (0)