Ankara'yı kana bulayacaklardı: 3 terörist tutuklandı

Başkent Ankara'da bombalı eylem hazırlığındayken emniyet güçlerinin çalışması neticesinde yakalanan YPG/PYD terör örgütü üyesi 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

GÜNDEM 01.07.2021, 21:31 02.07.2021, 14:19
Ankara'yı kana bulayacaklardı: 3 terörist tutuklandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi personelleri, Suriye'den kaçak yollar üzerinden yurda girdiği ve Ankara'ya geldiği belirlenen 2 araç içerisinde 10 şüpheliyi yakaladı.

Dijital materyaller ele geçirildi

Yakalanan şüphelilerden H.H.C.'nin üzerinde bombalı düzeneklere bağlanmak üzere hazır duruma getirilmiş cep telefonu ele geçirildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatlar ile soruşturmaya derinlik kazandırıldı. Ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi üzerine H.H.C. ile birlikte A.S ve M.S.'nin de KCK/PKK terör örgütünün Suriye yapılanması YPG/PYD içinde eğitim aldıkları, örgütün sözde özel kuvvetler kıyafetleri ve uzun namlulu silahlarla fotoğrafları tespit edildi.

A.S ve M.S. adlı şüpheliler de güvenlik güçlerinin yaptığı çalışma neticesinde kısa sürede yakalandı. Süren incelemelerde ayrıca Suriye'de hazırlanmış patlayıcı madde görselleri de ortaya çıktı.

Bombalı eylem için ülkemize gönderildi

Gözaltına alınan şüpheli şahısların sorgusu yapıldı. Gerçekleştirilen sorgu neticesinde, H.H.C.'nin ülkemize bombalı eylem yapmak için girdiği ve daha evvel 7 ay M.S. ile birlikte Suriye'de YPG/PYD çatısı altında faaliyet gösterdiği belirlendi. Çalışmalar derinlik kazandıkça şüphelilerin terör örgütü için Suriye'de faaliyet gösterdikleri, silahlı ve ideolojik eğitim aldıkları, örgüt için tünel inşa ettikleri ve H.H.C'nin bomba eğitimi verildikten hemen sonra para teklif edilerek bombalı eylem için ülkemize gönderildiği ortaya çıktı.

3 şüpheli tutuklandı

12 şüpheli, terör örgütü için bombalı eyleme teşebbüs ve silahlı terör örgütüne mensup olmak suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.H.C., A.S ve M.S. çıkarıldıkları mahkeme tarafında tutuklanırken, 3 şüpheli de adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Türkiye'ye kaçak olarak giren diğer şüpheliler ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi'ne teslim edildi.



Yorumlar (0)