Ankara ve İzmir barolarına kınama!

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Allah'ın emir ve hükümlerini dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a saldıran Ankara ve İzmir barolarını kınadı.

GÜNDEM 27.04.2020, 12:13
Ankara ve İzmir barolarına kınama!

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Dinimiz İslam’ın hükümleri açıktır, bellidir. Kur’an’da ve sünnette yer alır. Görevi İslam’ı anlatmak olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Erbaş’a sırf İslam’ın bazı hükümlerini dile getirdi diye saldıran Ankara ve İzmir Barolarını kınıyorum" ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneği "ayetler" hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

İnsan Hakları Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Ankara ve İzmir barolarının yazılı açıklamasında da Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden İslam’a hakaret yağdırılmıştı.

Eski Adalet Bakanı ve Diyanet'ten sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı yazılı açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a destek verdi. "Ali Erbaş yalnız değildir" diyen Bekir Bozdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dinimiz İslam’ın hükümleri açıktır, bellidir. Kur’an’da ve sünnette yer alır. Görevi İslam’ı anlatmak olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Erbaş’a sırf İslam’ın bazı hükümlerini dile getirdi diye saldıran Ankara ve İzmir Barolarını kınıyorum. İslam, çağların gerisinde değil çağların ötesinde ve üstünde bir dindir. Çağların gerisinde kalanlar, İslam hakkındaki zanlarını ve cehaletlerini bilim, aydınlık ve çağdaşlık zannedenlerdir."

Ali Erbaş'ın hutbede okuduğu ayet

Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim ayetlerine dayandırdığı hutbesinde şöyle demişti:

"Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim."

Ankara Barosu'nun açıklaması

Kur'an-ı Kerim ayetlerine karşı başta Ankara, İStanbul ve İzmir olmak üzere bazı barolardan tepki geldi.

Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “İnsanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasını şaşkınlık ve ibretle” izledikleri belirtilmişti.

Ali Erbaş'ın şahsında İslam'a hakaretler yağdırılan açıklama şöyleydi:

“Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir. Aldığımız ibretse, anılan şahsın içinde bulunduğu takvim yılında yaşamasına rağmen bundan sekiz-dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel ve dogmatik sınırlara sahip olmak için insan onuruna karşı gösterdiği büyük direnişten kaynaklanmaktadır. Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Yorumlar (0)