Ankara ve İstanbul'da terör operasyonları: 22 göz altı

Ankara’da ve İstanbul'da gün, terör örgütü operasyonları ile başladı. Toplamda 22 kişi göz altına alınırken 5 firari hala aranıyor.

GÜNDEM 19.03.2021, 09:18 19.03.2021, 13:15
Ankara ve İstanbul'da terör operasyonları: 22 göz altı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süredir terör örgütü propagandası yapan web sitelerini takipteydi. Siteler üzerinden yapılan çağrılara ve talimatlara dikkat kesilen savcılık ve emniyet ekipleri, Ankara’da eylem planlandığından şüphelendi. Bunun üzerine sitelerde yer alan kişilerin adresleri tespit edilerek 12 kişi göz altına alındı. 

Göz altına alınan kişilerin doğrudan ya da dolaylı olarak terör örgütleri ile bağlantısının olduğu tespit edildi.



KCK/PKK'nın Türkiye'deki yapılanmaları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada göz altına alınan kişilerin KCK/PKK terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmaları içinde oldukları aktarıldı. Kişilerin, Türkiye'deki terör örgütü yandaşlarını bir araya getirmek, eylemleri koordine etmek amacıyla görüştükleri; sözde Kürdistan Demokratik Topluluğu Türkiye Masası'nın (KCK/TM) sosyal alanlarda yapılanmasını sağladıkları amaçlarının olduğu saptandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından örgütün diğer yapılanmalarına mensub olan kişiler hakkında araştırmalar yapıldığı ve göz altına alınan kişilerin de işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İstanbul'da HDP operasyonu

İstanbul'da yapılan PKK'ya yönelik operasyonda HDP'nin Kağıthane ve Beşiktaş ilçe binalarında görevli 10 kişi göz altına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin şehir genelinde PKK'ya dolaylı ve doğrudan destek veren ve örgüt adına faaliyette bulunan, bulunmaya hazırlanan kişiler için başlattığı yakalama çalışmasında 5 kişinin aranışı hala devam ediyor.

Şehir genelinde toplamda 4 ilçedeki 15 kişi için alınan göz altı kararı sonucunda düzenlenen eş zamanlı operasyonda göz altına alınanlar arasında HDP'nin sözde Beşiktaş ilçe eş başkanı R.B. ve sözde Kağıthane ilçe başkanları B.D. ve A.Y. de yer alıyor.

İlçe başkanlık binalarında yapılan aramalarda pek çok örgütsel dijital malzeme ve doküman da ele geçirildi. Bu belgeler incelenmek üzere emniyete götürüldü.


Yorumlar (0)