Ankara Valiliğinden flaş karar! Mesai saatleri değişti

Ankara Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında mesai saatlerinde değişiklik yapıldığını bildirdi. 

GÜNDEM 11.09.2020, 15:21 11.09.2020, 15:33
Ankara Valiliğinden flaş karar! Mesai saatleri değişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla olduğu şehri Ankara olarak açıklamıştı.

Bunun üzerine Ankara'da ilave tedbirler alınmaya başlandı. Son olarak başkentte mesai saatlerinde değişiklik yapıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama Ankara Valiliğinden geldi.

Söz konusu açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılımının azaltılması için kamu çalışanlarına dair ek önlemleri içeren Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin 26 Ağustos günü yayınlandığı hatırlatıldı.

Bu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler için dönüşümlü çalışma ve uzaktan çalışma gibi farklı çalışma sistemleri sunulduğu belirtilen açıklamada, Ankara Valiliğine bağlı kurum ve kuruluşların mesai saatlerinde düzenleme yapıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, kalabalıkların oluşmasını engellemek ve bu şekilde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaş hızını durdurmak için söz konusu düzenlemenin hayata geçirileceği kaydedildi. 

Ankara Valiliği tarafından alınan karara göre, ilgili kurumların çalışma saatleri 4 ayrı biçimde uygulanacak.

İşte yeni düzenlemeye göre çalışma saatleri:

08.00-17.00,

08.30-17.30,

09.00-18.00,

10.00-19.00.

"Vuhan"a benzetilmişti

Sağlık Bakanı Koca'nın Ankara'daki vaka sayısının İstanbul'u ikiye katladığını duyurması üzerine başkentte yaşayan vatandaşlar endişelenmişti.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakan kişiler, Ankara'daki vakaları gösteren haritanın kıpkırmızı olduğunu görmüşlerdi. 

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Ankara Valisi Vasip Şahin, sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını söylemişti.

Vali Şahin, Ankara'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan veya temaslı olan kişilerin izolasyonlarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etmişti.

Şahin, filyasyon ekiplerinin yoğun bir çaba harcadığına dikkat çekerek, vatandaşların kurallara uymaları gerektiğini belirtmişti. 

Yorumlar (0)