Ankara Valiliği, başkent için “uyarı verdi” 

Ankara Valiliği, geçtiğimiz günlerde görülen kar yağışının ardından hava sıcaklığının arttığını, bu sebeple çığ, sel ve heyelan yaşanabileceğine dair uyarılarda bulundu.  

GÜNDEM 04.01.2022, 08:24
Ankara Valiliği, başkent için “uyarı verdi” 

Kış mevsimi, Türkiye’nin batı ve orta kesimlerinde kendini hissettirmemek konusunda kararlıyken aralık ayında her şehirde olduğu gibi Ankara’da da kar yağışı meydana gelmişti. Her yeri bembeyaz örtüyle kaplayan ancak birkaç gün içerisinde erimeye başlayan kar sonrasında başkentte bir daha beyaz örtü görülmedi. 



Ankara Valiliği uyardı 

Kar yağışının ardından hava sıcaklığının arttığını ve yüksek kesimlerde bulunan kar örtüsünün hızlı şekilde erimeye başladığını belirten Ankara Valiliği, resmi sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden uyarı yayınladı. 



4 Ocak Salı (bugün) gününden itibaren şehir genelince hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağını ve hafta boyunca sıcaklığın, mevsim normallerinden 10 derece yukarıda seyredeceği bildirildi. Sıcak hava dalgasıyla birlikte kar örtüsünün hızlı şekilde eriyeceğini aktaran Ankara Valiliği su baskını, sel, çığ ve heyelan gibi doğa olayları karşısında vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. 

Yorumlar (0)