Ankara Üniversitesi'nde 'Neden başörtüsü takıyorsunuz' diyen hoca için karar

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde ders veren ve başörtülü bir öğrenciye "Başındaki örtü neden farz, ne için takıyorsun?" şeklinde soru soran Prof. Dr. Metin Kazancı'nın görevine son verildiği açıklandı. 

GÜNDEM 12.01.2022, 12:20 12.01.2022, 13:00
Ankara Üniversitesi'nde 'Neden başörtüsü takıyorsunuz' diyen hoca için karar

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde ders veren Prof. Dr. Metin Kazancı'nın, ders sırasında başörtülü bir öğrenciyle girdiği diyalog kamuoyunda gündem oldu.

“Başındaki örtüyü ne diye takıyorsun?”

Derste bir kız öğrenciye "Başındaki örtü neden farz, niye takıyorsun?" şeklide sorular sorduğu öne sürülen profesör, ciddi tepki toplamıştı.

Bu ifadelerden sonra tepki çeken Kazancı hakkında Ankara Üniversitesi'nden bir açıklama geldi.

“Görevine son verildi”

Konuya yönelik Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler Birimi tarafından gelen açıklamada, Metin Kazancı'nın görevine son verildiği açıklandı ve şu sözlere yer verildi;

"Üniversitemizde bir öğrencimizin giyim tercihi sebebiyle yaşanan üzücü gelişme ile ilgili Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde inceleme başlatılmış, söz konusu inceleme neticesinde olaya sebep olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesinin artık ders vermemesi yönünde karar alınmıştır. Üniversitemizin hiçbir biriminde çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin giyim tercihlerinin tartışma konusu yapılmasına müsaade edilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorumlar (0)