Ankara tiftiği de artık “Coğrafi İşaret” tescilli

ATO tarafından başvurulan Ankara’nın yöresel değerlerinin içinde yer alan Ankara tiftiği “Coğrafi İşaret” tesciline layık görüldü.

GÜNDEM 16.09.2021, 11:08 18.09.2021, 09:51
Ankara tiftiği de artık “Coğrafi İşaret” tescilli

Ankara Ticaret Odası’nca Ankara’nın yöresel değerlerinin arasında bulunan Ankara tiftiği “Coğrafi İşaret” tesciline layık görüldü.

ATO Hizmet Binası’nda yapılan lansmanda Ankara tiftiği tanıtıldı. Programa 19 ülkenin elçi ve ateşeleriyle ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri de katılım gösterdi.

Ankara’dan pek çok ürün coğrafi işaretli

ATO Başkanı Gürsel Baran burada yaptığı konuşmada Ankara için coğrafi işaretli ürünlerin büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyerek ticarette ve ihracatta bu ürünlerden yararlandırılması gerektiğini söyledi. Baran, şimdiye dek Ankara Simidi, Ankara Erkeç Pastırması, Ankara Tavası, Ankara Döneri ve Çamlıdere Höşmerim Tatlısı’na coğrafi işaretin kazandırıldığını aktardı.

Patent Kurumu Başkanı: 22 coğrafi işaret için işlemler sürüyor

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Aslan ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Şimdiye dek 882 tescilli coğrafi işaretimiz bulunuyor. 700 civarında işlemleri devam edenler var. İşlemleri süren 22 coğrafi işaretimiz var.

Coğrafi işareti oluşturduktan sonra büyük bir katma değerin nasıl oluşturulabileceği konusunda asıl zorluk başlıyor. Burada inşallah yapmış olduğumuz etkinlik en önemli kademelerden birisi oluyor.” dedi.

Yorumlar (0)