Ankara-Sivas YHT testleri başlıyor

Ankara-Sivas YHT (Yüksek Hızlı Tren) hattının performansının ölçüleceği testlerin yarın başlayacağı bildirildi.

GÜNDEM 24.01.2021, 13:31 25.01.2021, 11:41
Ankara-Sivas YHT testleri başlıyor

Ankara-Sivas YHT (Yüksek Hızlı Tren) hattında, performans testlerinin yarın saat 08.00'de başlayacağı, test için kullanılacak Yüksek Hızlı Trenin Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacağı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında, 14 Eylül 2020 tarihinden bu tarafa "yükleme testlerinin" planlandığı gibi başarıyla sürdüğü hatırlatıldı.

24 Ocak 2021 Pazartesi itibarıyla performans testlerinin başlayacağını vurgulayan Bakanlık, Ankara-Balışeyh konvansiyonel hat kesimi ile Balışeyh-Sivas Yüksek Hızlı Tren hat kesimi üzerinde, YHT setinin, elektrifikasyon katener hattındaki performansıyla hat üzerinde bulunan sinyalizasyon sisteminin ve özellikle hızlı tren tespit sistemiyle etkileşiminin gözlemleneceği bilgisini verdi.

Bu çerçevede pazartesi günü saat 08.00'de yüksek hızlı tren setinin Ankara Yüksek Hızlı Tren Gar'ından kalkacağı ve kat ettiği yolu Sivas'ta tamamlayacağı belirtildi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ile ilgili test çalışmalarının, tren hattı ölçüm, dinamik ve "ETCS Seviye 1" testleri ile süreceği kaydedildi.

Testlerin başarıyla tamamlanması durumunda Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı yapılacak ve işletmeye sokulacak.

Yorumlar (0)