Ankara'dan Rusya'ya SİHA yanıtı: "İsterseniz size de SİHA satarız"

Türkiye’nin Ukrayna’ya SİHA satışına karşı çıkan Rusya’ya, Ankara’dan ‘size de satalım’ önerisi geldi.

GÜNDEM 15.04.2021, 11:20 16.04.2021, 09:39
Ankara'dan Rusya'ya SİHA yanıtı: "İsterseniz size de SİHA satarız"

Ankara kulislerinde Rusya’nın satın almak istemesi halinde Ukrayna’ya olduğu gibi kendilerine de İnsansız Hava Aracı (SİHA)’ların verilebileceği konuşuluyor.

Ukrayna, Azerbaycan ordusunu örnek alabilir

Dünya basınında yer alan haberlere göre Ukrayna yönetiminin Azerbaycan’ın Ermenistan karşısındaki taktiklerini kullanarak çatışmaların yaşandığı Donbas’ta benzer uygulamaya gidebileceği ifade ediliyor.

Lavrov’un SİHA sözlerine öneride bulunuldu

Türkiye'nin Kiev’e sattığı SİHA'larla ilgili bir soruya yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın bitmeyen askeri açıklamalarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kiev yönetiminin militarist eylemlere yönlendirilmemesi gerektiğini savunan Lavrov'a ilk yanıt ise Ankara'dan geldi. Rusya’nın istemesi durumunda Ukrayna’ya olduğu gibi kendilerine de SİHA satışının mümkün olabileceği belirtilerek, SİHA’ların bölgede Rusya’ya karşı olmadığı kaydedildi.

Rusya ve Ukrayna arasında krizin yaşandığı Donbas bölgesinde Rus yanlısı ayrılıkçılar ve Kiev yönetimi arasında 2014 yılından beri devam eden çatışmalarda toplamda 13 binden fazla kişi insan öldü.

Yorumlar (0)