Ankara merkezli 43 şehirde eş zamanlı operasyon: 102 kişi gözaltına alındı 

Jandarma Genel Komutanlığı içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada kapsamında 43 şehirde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 102 kişi yakalandı. 

GÜNDEM 14.12.2021, 09:31 14.12.2021, 10:10
Ankara merkezli 43 şehirde eş zamanlı operasyon: 102 kişi gözaltına alındı 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması için harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Ankara merkezli olarak başlatılan operasyonda 43 şehirde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.  



102 kişi hakkında soruşturma sürüyor 

“Mahrem imam” olduğu tespit edilen ve hakkında gözaltı kararı bulunan 102 kişi yakalandı. Haklarında soruşturma başlatılan kişilere yönelik operasyon saatler önce başlamasına karşın hala devam ediyor. Soruşturma kapsamında 102 kişinin işlemleri sürüyor.  



Yapılanmaları inceleniyor 

FETÖ’nün silahlı kuvvetler içerisindeki yapılanmaları sık sık araştırılıyor. MİT, Emniyet ve Jandarma kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonlarla FETÖ mensupları tespit edilip gözaltına alınıyor. Ülkenin hemen her şehrindeki mahkemelerde binlerce FETÖ soruşturması dosyası sonuca bağlanmak için gün sayıyor. 

Yorumlar (0)