Ankara merkezli 14 ilde "Arsa Avcısı" operasyonu: 106 kişi gözaltında

Ankara merkezli olmak üzere 14 ilde, kamu arazilerinin satışını yapma bahanesiyle dolandırıcılık yapan suç örgütlerine operasyon düzenlendi ve 106 şüpheli gözaltına alınırken, 40 taşınmaz, 8 araç ve 30 milyon liraya el konulduğu açıklandı.

GÜNDEM 20.04.2021, 11:48
Ankara merkezli 14 ilde "Arsa Avcısı" operasyonu: 106 kişi gözaltında

Ankara merkezli 14 ilde, kamu arazilerinin satışı bahanesiyle nitelikli dolandırıcılık yapan örgütlere ilişkin operasyon düzenlendi.

106 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu arazilerinin satışını yapma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen örgütü üyelerini 2 sene boyunca fiziki ve teknik takibe aldı. Bu takip sonucunda elde edilen delilleri ve bilgileri inceleyen ekipler, aralarında kamu görevlisi ve avukatların da bulunduğu şüphelileri yakalamak için Ankara merkezli 14 ilde operasyon düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle koordineli olarak soruşturmayı yürüten polis ekipleri, "Arsa Avcısı Operasyonu" ile operasyon düzenledi ve 106 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu ile yapılan çalışma sonrası, örgüt üyeleri ve liderlerine ait olduğu belirlenen 40 taşınmaz, 8 araç, ve 30 milyon lira paraya el konuldu.

Örgüt üyelerinin, ikna için devlet büyükleriyle yakın ilişkiler içinde oldukları izlenimi verdikleri tespit edilirken mesleki güven faktöründen de yararlanmak için şirket ofislerini ve avukatlık bürsounu aracı olarak yaptıkları belirlendi.

Zanlıların, SMS paketleriyle "Tapu Müdürlüğü" başlığıyla işlemlerin başlatıldığına ilişkin mağdur vatandaşlara SMS gönderdikleri tespit edilirken, tapu müdürlüğünde ise bağlantılı oldukları kamu görevlileri aracılığıyla mağdura sahte tapuları teslim ettikleri belirlendi. Suç örgütünün, bu yöntem aracılığıyla 160 vatandaşı 300 milyon TL dolandırdığı tespit edildi.

Örgütün 2016’da faaliyetlerine başladığı, bu tarihten önce örgüt üyeleri ve yöneticilerinin hiçbir mal varlığının bulunmadığı, bu tarihten sonra ise lüks araç ve dairelere sahip oldukları aktarıldı.

Teknik takibin yapıldığı esnada örgüt üyelerinin, mağdur ettikleri vatandaşlarla dalga geçtikleri, bazı mağdurların ise satın aldıkları arsanın değer kazandığı bahanesiyle ikinci kez dolandırıldıkları açıklandı.

Ayrıca zanlıların, mağdurlardan elde ettikleri 4 milyon lirayı çuval içinde bir aracın bagajında taşıdıkları da belirlendi. Örgüt üyeleri ve mağdurların, taşınmazların sözde satışına yönelik tapu müdürlüğünde işlem yaptıkları ve bir mekanda yaptıkları görüşmeler de güvenlik kameralarına yansıdı.





















Yorumlar (0)