Ankara'dan İranlı generalin öldürülmesine tepki yağdı!

Ankara'dan İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin tepki geldi.

GÜNDEM 03.01.2020, 16:17 03.01.2020, 17:30
Ankara'dan İranlı generalin öldürülmesine tepki yağdı!

Ankara'dan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine tepki geldi. 

Dışişleri: Türkiye suikastlara her zaman karşı olmuştur

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede tırmanan ABD-İran gerginliği nedeniyle derin endişe duyulduğu bildirildi.

Kasım Süleymani ve beraberindeki konvoya yapılan saldırının bölgedeki güvensizlik ve istikrarsızlığı artıracağı vurgulanan açıklamada, özellikle Irak'ın çatışma alanı haline getirilmesinin hem Irak'ın hem de bölgenin barış ve istikrarına zarar vereceği ifade edildi. 

Açıklamada, bölgede istikrarı tehdit eden bu gibi tırmandırıcı adımların şiddet sarmalını artıracağı ve bu durumdan tüm tarafların zarar göreceği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye bölgede dış müdahalelere, suikastlara ve mezhepçi çatışmalara her zaman karşı olmuştur.

Bu nedenle tüm tarafları sağduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgemizin barış ve istikrarını tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınmaya ve diplomasiye öncelik vermeye davet ediyoruz."

Kalın: Gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye olarak bütün tarafları sağduyu içinde hareket etmeye, gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Ülkemiz, bölgesel ve küresel barışı teminat altına almak için diplomasinin bütün imkanlarını en geniş şekilde kullanmayı sürdürecek." açıklamasında bulundu.

Çelik: Irak'ın güvenlik ve istikrarı önemli 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Irak'ın güvenlik ve istikrarı, Türkiye ve bölge için önemlidir." dedi.

Yorumlar (0)