Ankara'da vakalar yarı yarıya düştü, İstanbul'da ise arttı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 1 ayda Ankara'da vakalar yarı yarıya düşerken, İstanbul'da ise yarı yarıya arttı." dedi.

GÜNDEM 14.10.2020, 21:04
Ankara'da vakalar yarı yarıya düştü, İstanbul'da ise arttı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklama yapmak için kameraların karşısına geçti.

Alınacak olan önlemlerden aşı çalışmalarına dek birçok konudaki gelişmeleri değerlendiren Koca, vaka sayılarının artış gösterdiği şehirleri açıkladı.

İstanbul’da vaka artışı

İstanbul’da vaka artışlarına dikkat çeken Fahrettin Koca, “Son duruma baktığımız zaman İstanbul’da son 1 ay içerisindeki artışın ortalama yüzde 50 oranında olduğunu görüyoruz. Ankara’da ise bir ay içinde yüzde 60 azalma oldu. Son üç gün içinde bu azalış sonrası yüzde 4 gibi bir artış olduğunu görüyoruz. Yatışlarda ise herhangi bir değişikliğin olmadığını görüyoruz.” dedi.

Koca açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Artış beklentisi içindeydik”

“İstanbul için genel olarak geriye dönüşlerle beraber bir artış beklentisi yaşıyorduk. Havaların değişimiyle beraber kapalı ortamlara geçişin de aile içi bulaş dahil olmak üzere arttığını, önemli oranda bu artışın da buna bağlı olduğunu görmüş oluyoruz. Şu an için kısıtlama olarak herhangi bir tedbir düşünmüyoruz. Özellikle sahada yaygın bir şekilde filyasyon ekiplerimizi daha da arttırdık. Geçtiğimiz hafta koordinasyon toplantısında daha da arttırmış olduk.”

“Temaslıları tespit etme süremiz 7 saate düştü”

"Tedbir aldığımızda iki hastalıktan korunmuş olacağız"

"Kapalı alanlar büyük bir önem kazandı"

Yorumlar (0)