Ankara'da fırtına can aldı

Başkent Ankara'da etkili olan fırtına ve sağanak sebebiyle seyir halindeki sürücüler ve yurttaşlar zor anlar yaşadı, ağaçlar devrildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, şiddetli sağanak ve fırtına sebebiyle Yenimahalle'deki bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde yaralanan üç kişiden birinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

GÜNDEM 15.08.2022, 18:15 16.08.2022, 00:19
Ankara'da fırtına can aldı

Başkentte öğle saatlerinden sonra başlayan şiddetli yağmur, fırtına ve dolunun akabinde bazı sokak, bulvar ve caddelerdeki mazgalların tıkanması sonucu yollar yağmur sularıyla doldu. Bazı caddelerde ise ağaçlar devrildi.

Trafikteki sürücüler ilerlemekte zorluk yaşarken, sağanak sırasında dışarıda bulunan yurttaşlar da duraklara ve metro istasyonlarına sığındı.

30 dakikada metrekareye 12 kilo yağış düştü

MGM'den (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte öğle saatlerinden sonra etkisini gösteren fırtına ve sağanağa dair yorumda bulundu.

Bu tip yağışların özellikle başkent ve çevresinde yaz mevsiminde etkili olduğunu, kısa süre içinde yüksek miktarda yağışın düştüğünü ve akabinde kesildiğini aktaran Yavuz, "Buna biz 'kararsızlık yağışı' diyoruz. Yaz mevsiminde görülen tipik bir yağış şekli. Kuvvetli bir hücre geliştiğini gözlemledik. Kentin batı ilçelerinden başlayıp hızlı bir şekilde Pursaklar bölgesinde etkisini gösterdi. Yağış düşen yerlerde 30 dakika içerisinde metrekare başına 10 ila 12 kilogram yağış düştü." bilgisini aktardı.

"İlerleyen günlerde yağış beklemiyoruz"

Meteorolojik öngörülerin de bu yönde yağış gözlenebileceği yönünde olduğunu hatırlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"İlerleyen günlerde başkent ve çevresinde yağış beklentisi yok. Açık bir havanın etkili olacağını düşünüyoruz."



Vasip Şahin: 1 kişi yaşamını yitirdi

Ankara Valisi Şahin, şiddetli sağanak ve fırtına sebebiyle Yenimahalle'deki bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde yaralanan üç kişiden birinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.












Yorumlar (0)