Ankara'da otobüs durağa girdi: 4 ölü, 10 yaralı

Ankara'nın Mamak ilçesinde kontrolünü kaybeden özel halk otobüsü durağa girdi, çok sayıda kişi yaralandı. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi. Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 30.09.2019, 14:43 01.10.2019, 09:56

Ankara'nın Mamak ilçesinde kontrolden çıkan özel halk otobüsü durağa girdi, çok sayıda kişi yaralandı. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Mamak'ta Yeni Merkez Camii önünde yaşandı. Özel halk otobüsü, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle yol kenarındaki durağa daldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi gönderildi.

Kazada, ilk belirlemelere göre durakta bekleyen yolculardan 4'ü yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere gönderildi.

Kazayı gören bir görgü tanığı otobüsün çok hızlı geldiğini, otobüsü son anda fark ederek kendisini kenara attığını aktardı. Yaralılar tedavi altına alınırken, kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Vasip Şahin: "Kazanın nedenini araştırıyoruz"

Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Kazanın nedenini araştırıyoruz. Teknik bir arıza mı arkadaşlar bundan sonraki incelemelerde tespit edecekler. Maalesef 3 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, 3 vatandaşımız da yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Mamak'ta özel halk otobüsünün sebep olduğu kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Gerekli soruşturmanın yapılarak sorumluların gerekli cezayı alması adına sürecin takipçisi olacağımızı tüm hemşehrilerimize bildirmek isterim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)