Ankara'da koronavirüse karşı yeni kararlar alındı

Ankara Valisi Vasip Şahin önderliğinde toplanan Hıfzıssıhha Kurulu Ankara'da uygulanacak pandemi tedbirlerine karşı birtakım revizeler gerçekleştirdi.

GÜNDEM 04.06.2020, 00:42
Ankara'da koronavirüse karşı yeni kararlar alındı

Ankara'da yeni tip koronavirüse karşı alınacak yeni önlemlere ilişkin Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan Hıffızsıhha Kurulu tedbirlere ilişkin birtakım düzenlemeler gerçekleştirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bakanlığın 30 Mayıs'taki genelgesi ve kurul kararıyla birlikte 1 Haziran tarihinde faaliyetlerine başlayan işletmelere ilişkin bazı hususların değerlendirilmesi ve çeşitli revizelerin yapılmasının uygun olacağı kaydedildi.

Alınan tedbirler kapsamında, restoran lokanta, kafe, pastane, kır bahçesi, kıraathane gibi işletmelerin faaliyetleri gece saat 22.00'ye kadar olacak. Bu saatten sonra ertesi güne hazırlıklar için işletmeler açık kalabilecek ama içeriye müşteri alınmayacak.

Eve servis veya gel al şeklinde hizmet veren restoran ve lokantalar gece saat 22.00'den itibaren oturan müşteri almayacak ve paket servislerini gece yarısı 24.00'e kadar devam ettirebilecek.

Ankara dahilinde olan şehirler arası yol güzergahlarının da toplantıda sürekli olarak açık tutulması kararı alındığı kaydedildi.

Yorumlar (0)