Ankara'da inşaat çalışmasının zarar verdiği bina boşaltıldı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Çamlıtepe Mahallesi Tevekküller Sokakta süren inşaat çalışmaları sebebiyle zemininde yarıkların oluştuğu Saadet Apartmanının boşaltılmasına karar verildi. 

GÜNDEM 17.04.2021, 11:43 18.04.2021, 10:22
Ankara'da inşaat çalışmasının zarar verdiği bina boşaltıldı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde, yandaki arsada süren inşaat çalışmaları sebebiyle üç katlı bir binanın zemininde yarıklar oluşması üzerine bina boşaltıldı.

Mahalle sakinleri tedirgin

Tevekküller Sokak'ta, 3 hafta önce boş arsada müteahhit G.T.’nin başlattığı bina yapım çalışmaları sebebiyle kazı alanının yanındaki 3 katlı Saadet Apartmanının temelinde toprak kayması meydana geldi. Apartman sakinleri, binanın hasar görmesi üzerine endişeli bir şekilde yetkililere haber verdi.

Yetkililere haber verilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Apartmanda bulunan vatandaşlar, olumsuz bir durum yaşanmaması için tahliye edilirken, inşaatın yapıldığı sokağa güvenlik şeridinin çekildiği açıklandı.

Binalarından tahliye edilen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği’nin temin ettiği misafirhanelere götürüldü.

Olaya ilişkin inceleme başlatılırken bahse konu müteahhidin ifade vermeye geleceği, inşaatın devam ederek istinat duvarın yapılacağı açıklandı. İnşaat alanının yanı başında bulunan Yenidoğuş Apartmanında yaşayan vatandaşlar da büyük tedirginlik yaşadıklarını aktardı.

“Can güvenliğimiz tehlikede”

Saadet Apartmanı sakinlerinden biri olan Mustafa Akyol, binadaki kayma sebebiyle can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirtirken bu soruna, yetkililerin derhal müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

Gamze Silay isimli apartman sakini de söz konusu müteahhide tepki gösterdi ve bu inşaat kazısı sebebiyle öncesinde de bir uyarıda bulunduklarını söyleyerek şunları aktardı:

"Kazı çalışması 3 hafta kadar devam etti. Bir süre sonra fark ettik ki arka bahçeye geçemiyoruz. Birkaç defa polis geldi ve karakola gittik. Gelip bakıyorlar sonra da gidiyorlar. Burada can güvenliği yok. Çocuk merdiven yerine aşağıya gitse uçurumdan düşer, ama adamın umrunda değil. Şu an 2 bina da tehlike altında. Zabıta geliyor, belediye geliyor ama herhangi bir rapor veren kimse yok. Belediye ekipleri 'Bir şey olmaz, korkmayın.' diyorlar. Evimize geri soktular bizi. Yan binadan bugün bağırıyorlardı. ‘Apartmanı boşaltın, bina çöküyor’ diyorlar. Binada çatlaklar var ancak dikey bir çatlak olmadığı için yetkililer, sorun olmadığını aktarıyorlar. Ben evde sallanıyorum binadan sesler duyuyorum. Bugün de yine evimize dönebiliriz, benzer işlemleri pazartesi günü de gerçekleştirmiştik. Müteahhite 10 gün zaman vermişler. Bu 10 gün içinde istinat duvarı yaptıracakmış. O yüzden korkmamıza gerek yokmuş. Müteahhit ‘İstinat duvarını, temel atmadan yapamam.' demiş ve kabul edilmiş. Var mı böyle bir şey?"

“Bu normal değil, takipçisi olacağız”

Olay yerine gelen AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, geçen günlerde Açelya Apartmanında yaşananlardan sonra Tevekküller Sokak'ta da aynı olayın yaşandığının kendilerine haber verildiğini söyledi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için belediye yetkilileriyle gerekli görüşmelerin yapıldığını belirten Hasgül, şunları kaydetti:

"Müteahhit firma ve yapı denetim firması buraya çağrıldı ve müdahale edilmesi gerektiğine yönelik karar alındı. Biz de bunun üzerine 'Olayın takipçisi olacağız’ dedik. Burada çünkü vatandaşlarımız mağduriyet yaşıyor ve korku içerisinde evlerine dönmeye çalışıyorlar, tedirginler. Bu tarz rizikolu yapılarda, ilk başta istinat duvarının ruhsatının, onun ardından inşaat ruhsatının verilmesi lazım. Bu olaya biz de bakacağız eğer böyle bir şey varsa ruhsatın veriliş tarzının da yanlış olduğu belli olacak. Durum rizikoysa, burada rizikonun en büyüğü var, binaların dibine kazı yapılmış ve bu yüzden binalar çatlamış, ama insanlar burada yaşamak zorunda kalıyor. Bu hiç normal bir durum değil, o yüzden takipçisi olacağız."

Yorumlar (0)