Ankara'da hastası tarafından bıçaklanan doktor mesleği bıraktı

Önceki sene Ankara’da hastası tarafından bıçaklı saldırıya maruz kalan asistan doktor Ertan İskender, psikolojik anlamda etkilendiği ve çalışmakta ve hastalarına müdahale etmek zorluk çekmesi sebebiyle görevinden istifa etti.  

GÜNDEM 06.01.2022, 13:57 21.01.2022, 14:43
Ankara'da hastası tarafından bıçaklanan doktor mesleği bıraktı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü'nde görev alan asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs 2021’de hastası Bayram Nargüler'in bıçaklı saldırısına uğramıştı.

Hastası tarafından bıçaklı saldırıya uğradı

Doktor İskender, sağ eli ve sırtının sağ kısmından yaralandı. Ameliyat olan İskender, yaklaşık bir haftalık tedavisinden sonra taburcu edilmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan Bayram Nargüler, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı. 

“Bu işe devam edemezdim”

Hekimliğin oldukça zor bir meslek olduğunu ifade eden İskender, “Hekimlik ciddi bir meslek. Bilhassa cerrahlık. Konsantrasyonun her zaman zirvede olması lazım. Şu anki mevcut psikolojiyle hastalarıma açıkçası yararımdan çok zararımın olacağını tahmin ediyordum. Hastalarıma potansiyel bir risk gözüyle bakarak bunu devam ettiremezdim. Bir insanı potansiyel bir risk olarak görürseniz tedaviyi nasıl yapabilirsiniz? Mesleki koşulların hekimler açısından düzeltilmesi lazım. Dilerim ki hekimlere karşı artık işlenen suçlara karşı tedbirler alınsın. Hayatımızı etkileyecek, fiziki anlamda bir yaralanmaya sebep olacak olan saldırılara maruz kalmayız umarım” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)