Ankara'da cuma namazı kılınabilecek camiler belli oldu

Ankara'da cuma namazı kılınacak cami avluları, mescit ve açık alanlar belirlendi.

GÜNDEM 28.05.2020, 16:35
Ankara'da cuma namazı kılınabilecek camiler belli oldu

Ankara Müftülüğü tarafından Covid-19 (yeni tip koronavinüs) önlemleri çerçevesinde başkent Ankara'da cuma namazı kılınacak camilerin, mescit ve açık alanların belirlendiği açıklandı.

Ankara'da cuma namazı kılınabilecek camilerin listesi www.ankara.diyanet.gov.tr adresinde

Ankara Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, kaymakamlıklar tarafından belirlenen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele önlemlerine uygun şekilde cuma namazı kılınabilecek camilerin avluları ve açık alanların listesine, "www.ankara.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşilebileceği kaydedildi.

Halı saha, pazar yeri ve İHL bahçeleri de var

Belirlenen listeye göre, başkentin önemli dini sembollerinden Kocatepe, Hacı Bayram ve Melike Hatun camilerinin yanı sıra birçok caminin avlusu ve bahçesi ile halı saha, pazar yeri ve imam hatip okullarının bahçeleri gibi açık alanlarda cuma namazı kılınabilecek.

Öğle ve ikindi namazları

Öğle ve ikindi namazlarının tüm camilerde sosyal mesafe kuralına uyularak cemaatle kılınacağı kaydedilen açıklamada, diğer vakitlerde tek başına namaz kılmak isteyenler için camilerin açık tutulacağı hatırlatıldı.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı yine evde

Ankara Müftülüğünün açıklamasında, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü büyüklerin ile 20 yaş ve altı küçüklerin sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmesi gerektiğinin altı çizilerek, şöyle denildi:

"Cuma namazlarında ilk saftan başlamak üzere oturmaya başlanacak ve son saf dolana kadar bu sıra takip edilecek. Namaz bitiminde ise en son saftan başlamak üzere sırasıyla cemaatin namaz kılınan alandan ayrılması için gerekli tedbirler alınacak. Bu düzenin sağlanması için vali ve kaymakamlarca il ve ilçe müftülerinin önerileri doğrultusunda namaz kılınabilecek her cami ve açık alan için en az beş kişiden müteşekkil 'Cuma Heyeti' oluşturulacak ve kolluk personeli görevlendirilecek."

Yorumlar (0)