Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından Sinan Ateş cinayeti açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesi soruşturmasına bakan Cumhuriyet savcısının değiştirilmediğini ve iki savcı tarafından soruşturmanın devam etmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

GÜNDEM 19.01.2023, 12:13 20.01.2023, 09:33
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından Sinan Ateş cinayeti açıklaması

Başsavcılık yapmış olduğu paylaşımda, Ateş'in öldürülmesine dair devam eden soruşturmaya dair çıkan haberlerin ardından kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi açısından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

"2 Cumhuriyet savcısının soruşturmayı beraber yürütmesi kararlaştırıldı"

"Soruşturmada, Cumhuriyet savcısının değiştirildiğine dair haberlerin gerçekleri yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısının yanında bir savcı daha görevlendirilip, iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı beraber yürütmesinin kararlaştırıldığının" kaydedilmiş olduğu paylaşımda, evrakın getirilmiş olduğu tarihte nöbetçi başsavcı vekilince yürütülmüş olan soruşturmanın koordinasyonunun, başsavcılığın iş bölümü çerçevesinde suç vasfı ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekiline verildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Halihazırda soruşturma dahilinde 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli için ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve titizlik içerisinde soruşturma yürütülmektedir." denildi.

Yorumlar (0)