Ankara Barosu soruşturmasında gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosundan "Diyanet İşleri Başkanı'na yönelik açıklamaya ilişkin Yönetim Kurulu kararını" istedi.

GÜNDEM 12.05.2020, 17:10
Ankara Barosu soruşturmasında gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama sebebiyle başlatılan soruşturma kapsamında, "açıklamayı kimin kaleme aldığının ve metnin altında kimlerin imzası bulunduğunun" tespiti için Ankara Barosundan ıslak imzalı Yönetim Kurulu kararını istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve bir vatandaşın şikayeti üzerine Ankara Barosu hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Ankara Barosu'ndan açıklamanın yapılması yönünde alınan Yönetim Kurulu kararının ıslak imzalı metnini istedi. Cumhuriyet savcısının, açıklamayı kimin kaleme aldığının, metnin altında kimlerin imzası bulunduğunun tespiti için bu belgeleri istediği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, istenilen belgenin incelenmesinin ardından, sorumlu gördüğü kişilerin beyanlarını alabileceği ve kovuşturmaya gerek görürse Adalet Bakanlığından izin talep edebileceği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın resen başlattığı soruşturmanın ise ayrıca yürütüldüğü kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Nisan 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama sebebiyle Ankara Barosu hakkında, "halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri aşağılama suçundan" resen soruşturma başlatmış, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir vatandaş da Ankara Barosu hakkında şikayetçi olmuş ve bu şikayetler üzerine de soruşturma açılmıştı.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan'dan ya da yönetim kurulu adına herhangi bir yönetim kurulu üyesinden ikinci bir açıklama gelmemiş, Ankara Barosu ilk tepkisinden sonra sessizliğe gömülmüştü.

Yorumlar (0)