Android Deprem Uyarı Sistemi, Düzce depreminde de çalıştı

Google’ın, Android telefonları aracılığıyla depremi birkaç saniye öncesinden haber vermeyi hedefleyen Android Deprem Uyarı Sistemi, bugün tekrar devredeydi. 

GÜNDEM 23.11.2022, 12:48 23.11.2022, 18:00
Android Deprem Uyarı Sistemi, Düzce depreminde de çalıştı

Bu sabah saatlerinde Düzce'de yaşanan deprem, başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildi ve paniğe neden oldu.

Depremden hemen sonra Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 6 olarak duyururken, AFAD ise depremin 5.9 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Google’ın Android telefonları aracılığıyla depremi birkaç saniye öncesinden haber vermeyi hedefleyen Android Deprem Uyarı Sistemi, depremden 4 saniye önce kullanıcılara uyarı yolladı.

Android Deprem Uyarı Sistemi nedir?

Bu özellik ile beraber Android cihazlar, önce bir depremin sebep olduğu dalgaları tanıyor. Daha sonra Google, telefonlardan gelen verileri inceleyerek sismik aktivitenin arttığı alandaki kullanıcılara erken uyarı mesajı yolluyor. Kullanıcılar da bu hizmeti reddetmedikleri durumlarda otomatik olarak bilgilendiriliyor.

Sistem, teknik anlamda bir depremin sebep olduğu titreşimi ve hızını tespit etmek amacıyla dünya genelinde kullanılan 3 milyarı aşkın Android akıllı telefonun çoğunda yer alan ivmeölçerleri kullanıyor ve kullanıcılarına uyarıları veriyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisinden yararlanıyor, cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık bütün Android OS 5.0 ve üstü telefonlarda çalışıyor.

Deprem uyarı bildirimleri nasıl açılır?

Eğer siz de Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız, Ayarlar > Konum > Konum hizmetleri > Deprem uyarıları yolunu takip ederek bildirimleri açabilirsiniz.

Yorumlar (0)