ANAP Genel Merkezi'nde bombalı çanta paniği: "Yönetimi hedef alacaklardı"

Anavatan Partisi Genel Merkezi önüne bırakılan şüpheli çanta, ihbar üzerine harekete geçen bomba uzmanı ekipler tarafından fünye ile patlatıldı. Patlatılan çantadan, bomba süsü verilen bir düzenek, tehdit mektubu ile polis yeleği çıktı. Parti Genel Sekreteri Ahmet Kabakçı, dün saat 17.00 sularında bırakılan çantanın ertelenen parti MKYK toplantısı saatine denk getirildiğini ifade ederek, saldırıyla yönetimin ve MKYK üyelerinin hedef alındığını ifade etti.

GÜNDEM 23.08.2021, 12:59 24.08.2021, 14:58
ANAP Genel Merkezi'nde bombalı çanta paniği: "Yönetimi hedef alacaklardı"

Anavatan Partisi Genel Merkezi’nin önüne şüpheli bir çantanın bırakılması üzerine parti yetkilileri tarafından durum, polis ekiplerine bildirildi.

“Bomba düzeneği görüntüsü verilmiş”

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri kısa sürede harekete geçerek olay yerine geldi. Genel merkezin önüne bırakılan çanta, fünye ile bomba uzmanı ekipler tarafından patlatıldı. Yaşanan bomba paniği sebebiyle Anavatan Partisi Genel Sekreteri Ahmet Kabakcı imzalı bir basın bildirisi yayımlanırken, bunun Anavatan Partisi Genel Merkezi’ne yönelik bir gözdağı girişimi olduğuna dikkat çekildi. 

21 Ağustos Cumartesi günü 17.00 sıralarında parti merkezinin önüne bir sırt çantası ile çantaya iliştirilmiş bir tehdit notunun yer aldığı belirtilirken çantanın, Genel Başkan İbrahim Çelebi’nin Parti Genel Merkezi’nde olduğu esnada parti yetkilileri tarafından fark edildiği aktarıldı. Bunun üzerine parti yetkililerinin, güvenlik güçlerine haber verdiği ve bomba imha ekipleri tarafından şüpheli çantanın imha edildiği dile getirildi.

“Parti çalışanları hedef alındı”

Yapılan açıklamada, paketten bomba düzeneği görüntüsü verilmiş birtakım malzemelerin çıktığı ve çantaya iliştirilen tehdit notunda ise Anavatan Partisi çalışanlarının hedef alındığı vurgulandı. Ayrıca partiden yapılan açıklamada, bu caydırıcı girişimlerle partiye gözdağı vermeye çalışan grup veya şahıslar hakkında Genel Başkan İbrahim Çelebi tarafından Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek bir basın toplantısıyla açıklamalar yapılacağı bildirildi.

Yorumlar (0)