'Anadolu Farm' davasında tahliye kararı

"Çiftlik Bank" benzeri bir sistemle internet üzerinden faaliyet yürüterek kendilerine üye olanlardan haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 41 sanığın yargılandığı davada tahliye kararı çıktı.

GÜNDEM 09.03.2021, 15:01 10.03.2021, 09:19
'Anadolu Farm' davasında tahliye kararı

41 sanıklı davanın görülen duruşmasında mahkeme heyeti firma yöneticisi tutuklu sanık İsa Karademir'in tahliyesine karar verdi.

Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık firma yöneticisi İsa Karademir, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SERGİB) aracılığıyla katıldı. Ayrıca tutuksuz olarak yargılanan bazı sanıklar ile beraber müştekiler ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Üyelerinin kendilerine yatırdığı paralarla yaptıkları yatırımlardan bahseden Karademir, bilirkişi raporundaki bazı rakamlarla müştekilerin oyuna yatırdıkları paraların iddia edildiği gibi birbirini tutmadığını söyledi.

Yaptıkları yatırımların gerekli haciz tedbirleri işleme girmediği için talan edildiğini ileri süren Karademir, aldığı otomobilin ise Diyarbakır yolunda parçalanmış şekilde bulunduğunu belirtti.

Yaşanan olayın ticari ihtilaftan kaynaklandığını kaydeden sanık avukatı ise mağdur olan kişilerin icraya başvurabileceklerini ya da alacak davası açabileceklerini ve bu sebeple de konunun dolandırıcılıkla bağdaştırılamayacağını savundu.
 

Yorumlar (0)