Amerika’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karalayıcı ilanlar hakkında soruşturma!

ABD’nin New York eyaletinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan reklam panoları belirlendi. “Stop Erdoğan” yazılı panolar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 04.03.2021, 16:42 06.03.2021, 10:54
Amerika’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karalayıcı ilanlar hakkında soruşturma!

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı olan New York eyaletinde çarpıcı reklam panolarıyla karşılaşıldı. Panolarda “Stop Erdoğan” yazması, Türkiye’yi karalamaya yönelik bir hareket olduğunu ortaya çıkardı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu hakkında soruşturma başlatılırken, panolar hakkındaki paylaşımlar da ihbar olarak kabul edildi.

Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerdiği belirtildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, başlatılan soruşturma hakkında bir açıklama yaptı. Başsavcılık, New York eyaletindeki bazı caddelerde bulunan reklam panolarında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ‘hakaret’ olarak belirlenen ifadeler içeren ilanların bulunduğunu belirtti.

Sosyal medya paylaşımları da ihbar olarak kabul edildi

Başsavcılıktan yapılan açıklamada; söz konusu ilanların giderlerinin Türkiye’deki 'sessizler' tarafından karşılandığı belirtildi. Organize bir suçun apaçık belli olduğu belirtildi. Panolarla ilgili videoların bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ise, ihbar kabul edildi. Böylece reklam ilanlarını veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)