Amazon'un kurucusu Kaşıkçı töreninde!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, öldürülmesinin yıl dönümünde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen törenle anılıyor. Törene Amazon’un ve Washington Post’un patronu Jeff Bezos da katıldı.

GÜNDEM 02.10.2019, 15:08 02.10.2019, 16:57

Uluslararası sivil toplum kuruluşları, düşünce platformları ve insan hakları örgütleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürülmesinin birinci yılında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen törenle anıyor.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018 tarihinde girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda organize şekilde öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti.

İnsan Hakları Gözlemevi (HRW), Uluslararası Af Örgütü, Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler, Şark Forum, Adalet Olmadan Barış Yok ve Türk Arap Medya Derneği (TAM) tarafından Kaşıkçı’nın ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenleniyor.

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Hazırlıklar çerçevesinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, başkonsolosluk binasının girişini bariyerlerle kapattı.

Anma etkinliği için başkonsolosluğun karşısındaki sokağa kurulan sahnenin bulunduğu alan güvenlik araması için boşaltıldı. Etkinliği takip edecek yabancı gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda basın mensubu, bariyerlerin dışına çıkarıldı.

Törene katılan Amazon’un ve Washington Post’un patronu Jeff Bezos konuşma yaptı.

Aynı zamanda, başkonsolosluğun karşısındaki yeşil alana yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda üstü kapatılan mermer anıt konuldu.

Yorumlar (0)