Amasya Valisi: “4 bin liraya çalışacak eleman bulamıyoruz, insanlar iş beğenmiyor” 

Amasya Valisi Masatlı, katıldığı bir programda eleman ihtiyacının fazla olduğundan yakınarak fabrikaların personele ihtiyacı olduğunu fakat kimsenin 4 bin liraya çalışacak eleman bulamadığını söyledi. 

GÜNDEM 13.10.2021, 12:13
Amasya Valisi: “4 bin liraya çalışacak eleman bulamıyoruz, insanlar iş beğenmiyor” 

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, şehir merkezinde köy muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Köylerin ve köylülerin sorunlarının konuşulduğu toplantıda Masatlı, eleman ihtiyacının yüksek düzeyde olduğunu belirterek şu sözleri sarf etti: “Organize sanayi bölgelerinde mermer fabrikaları başta olmak üzere pek çok sektörde çalışacak eleman bulunamıyor. Özellikle mermer fabrikalarında ciddi açık var. İş arayan varsa hepsini fabrikalara göndermelisiniz. İşverenler eleman bulamıyor. Yaklaşık 4 bin TL maaş vermelerine rağmen çalışmak isteyen yok.” 



“Bayanlara bile iş verebiliriz” 

Masatlı: “Bayanlara bile fabrikalarımızda iş verebiliriz. Küçük ölçekte, bayanların yapabileceği ve ağır olmayan işleri kendilerine verebiliriz. Türkiye artık çok değişik bir ülke oldu. Hayat standartları yükseldi. Herkes masa başı iş aramaya başladı. Fakat durum öyle değil. Bu memlekette her kesimden çalışana ihtiyaç var. Toplumda artık her işin bir karşılığı var. Herkese ihtiyaç var ama maalesef herkes aynı şeyi istiyor. Biz de bu sebeple ciddi manada zorlanıyoruz. Kentin en büyük iki organize sanayi bölgesinde eleman kıtlığı yaşanıyor. İnsanlar iş beğenmediğinden işsiz, iş bulamadığından değil.” 

Yorumlar (0)