Altun’dan 6-8 Ekim olayları çıkışı: Katiller için hesap günü

Bugün görülen ilk duruşmayla başlayan 6-8 Ekim olaylarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, cinayet faillerinin hakim karşısında gereken cezayı alacaklarına inandığını söyledi.

GÜNDEM 26.04.2021, 12:06 27.04.2021, 09:21
Altun’dan 6-8 Ekim olayları çıkışı: Katiller için hesap günü

Davanın başlamasına ilişkin atıfta bulunarak, “Katiller için hesap zamanı” diyen Altun, Türkiye’ye karşı düşmanlık içinde olan tüm örgütlerle mücadeleden hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini dile getirdi.

“Adalete güvenimiz tam”

6-8 Ekim olaylarının yargı karşısında aydınlatılacağını ifade eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, adaletin yerini bulacağını belirtti.

Altun, “Türkiye’yi alt etmek için yaptırımdan teröre kadar her türlü yola başvuranlar şimdiye kadar başarıya ulaşamadılar. PKK terör örgütünün talimatıyla sivillerin kanını akıtmaya yönelik katliamların yaşandığı 6-8 Ekim olayları da böyle bir girişimdir. Bu cinayetleri işleyenler şimdi hakim karşısına çıkıyor. Biz adalete inanıyoruz. Katiller için hesap zamanı. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı milletimiz ve devletimiz her an ayakta olacaktır. Darbecilerle, terör örgütleriyle ve dış mihraklarla mücadeleden asla geri durmayacağız” dedi.

“Biden’ın sözleri hükümsüzdür

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayını sözde "soykırım" olarak kabul ettiğini açıklamasına tepki gösteren Altun, "Biden'ın bu sözleri hükümsüz ve hadsizdir. Biz bu açıklamaları reddediyoruz.  1915 olaylarını tarihten bihaber olarak siyasi malzeme için çarpıtmak ABD için talihsiz bir durumdur” diye konuştu.

"Kanıtlarla konuşmayı sürdüreceğiz"

Birinci Dünya Savaşı’nın zorlu koşullarında Osmanlı vatandaşlarının büyük acılar yaşadığının bir gerçek olduğunu belirten Altun, “Bu acıları yaşayanlar arasında Türklerde vardı, Ermenilerde. Tüm Osmanlı toplumu bu acıları yaşadı. Fakat bu yaşananları adil bir tarih hafızası ile hatırlamalı ve ona göre değerlendirmeliyiz. O nedenle ortak geçmişimize husumet içinde değil barış içinde bakmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Ermenileri Patriği Sayın Maşalyan'a gönderdiği mesajında, Birinci Dünya Savaşı'nın zorlu koşullarında hayatlarını kaybetmiş Osmanlı Ermenilerini saygı ile yâd ettiklerini belirterek onların torunlarına taziyelerini iletmiştir. Üçüncü ülkelere gerek kalmadan Ermenistan'la karşılıklı saygı ve iyi komşuluk zemininde ilişkilerimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu da Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir" diye konuştu.

Yorumlar (0)