Altun: Türkiye, vazgeçilmez bir müttefik!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan İngiltere'nin başkenti Londra'daki NATO zirvesi öncesi açıklama geldi. Altun, "Türkiye, yaklaşık 70 yıldır batı için vazgeçilmez bir müttefik olmuştur, olmaya da devam edecektir." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 02.12.2019, 09:20
Altun: Türkiye, vazgeçilmez bir müttefik!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin yaklaşık 70 yıldır batı için vazgeçilmez bir müttefik olduğunu ve olmaya devam edeceğini kaydeden Altun, Türkiye'nin NATO'ya katıldığı 1952 yılından itibaren müttefiklerinin güvenliği için kritik görevler üstlendiğini anımsattı. 

Altun, 2001 yılında ABD'de düzenlenen 11 Eylül saldırılarının ardından NATO'nun, El Kaide operasyonlarında bulunduğunu ifade etti. 

"Terörizme karşı uluslararası dayanışma temel ilkemiz"

Neve Şalom Sinagogu'na 2003 yılında gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Altun, Türkiye'nin terörizm dalgasının kurbanlarından olduğunu kaydetti. Altun, "Terörizme karşı uluslararası dayanışma temel ilkemiz oldu." ifadesini kullandı.
 

Yorumlar (0)