Altun: Rusya rejimi kontrol edemiyorsa harekete geçeriz!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'de rejim unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik saldırısına ilişkin, "Rusya, Esad rejimini kontrol edemiyorsa harekete geçmekte tereddüt etmeyiz." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 03.02.2020, 17:33 03.02.2020, 17:38
Altun: Rusya rejimi kontrol edemiyorsa harekete geçeriz!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yoğun topçu atışı sonucunda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan söz konusu saldırıya sert tepki geldi. 

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Esad rejimi Suriye'de yüz binlerce insanı öldürdü, ordumuza karşı yaptıkları eylemler hoş görülmeyecek. Esad rejiminin güçlerimize saldırması, Kuzey Suriye'deki korkak eylemlerinin son örneğidir. Rusya, Esad rejiminin bizi hedef almasını kontrol etmezse, herhangi bir tehdide karşı harekete geçmekte tereddüt etmeyiz." ifadelerini kullandı. 

MSB'den açıklama gelmişti

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir. Hâlihazırda meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."
 

Yorumlar (0)