Altun'dan Patel'e tepki: Türk gazetecilere gözaltılara sessiz kalınması kabul edilemez

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Alman polisleri ince gözaltına alınan 2 Türk gazeteci hakkında yaptığı açıklamada “Almanya'da kanuni bir biçimde gazetecilik faaliyetlerinde bulunan Türk basın mensuplarını hedef alan çirkin operasyon kadar yapılanlara sessiz kalmak da kesinlikle kabul edilemez” dedi.

GÜNDEM 18.05.2023, 14:56 18.05.2023, 16:22 Şeyda Gül
Altun'dan Patel'e tepki: Türk gazetecilere gözaltılara sessiz kalınması kabul edilemez

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Alman polisince gözaltına alınan 2 Türk gazeteci hakkında TRT World Washington muhabirinin soru yönelttiği ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'in sessiz kalmasına tepki gösterdi. “Bozacının şahidi şıracı” sözleriyle açıklamasına başlayan Altun, Almanya'da kanuni bir şekilde gazetecilik faaliyetini yürüten Türk basın mensuplarını hedef alan çirkin operasyon kadar yapılanlara da sessiz kalmanın kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti. Yüzlerce yabancı basın mensubunun özgürle çalışmalarını yürüttüğü Türkiye'ye her fırsatta ders vermeye kalktıklarını belirten Altun, bugün sözde değerlerinin gerçek yüzünü açıkça ortaya koyduklarını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu seve seve hazmedecekler

Basın mensuplarımıza sindirmek için bu operasyonun yapıldığını dile getiren Altun, bu olayın suçlusu olarak “Batının sözünden çıkmayacak bir Türkiye” sözü verenlerin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde Türkiye'nin artık kendi çıkarlarını koruyan ve vatandaşına yapılan yanlışın hesabını mutlaka soran bir devlet olduğunun altını çizen Altun, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu seve seve hazmedeceklerini söyledi.

Patel’in yanıtı

Türk gazetecinin, AB üyesi ve NATO müttefiki Almanya'da 2 Türk gazetecinin gözaltına alındığını belirterek ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel’e “Bu, gazetecileri sindirme ve kötü davranma değil mi, ne dersiniz?” sorusunu yönetmişti. Patel’in davanın detaylarını bilmediğini belirterek konu hakkında yorum yapmayı reddetmesi üzerine gazeteci, “Konu basın özgürlüğü olunca çoğu davanın detayını bilmiyorsunuz” demişti.

Bunun üzerine sorudaki varsayımı reddettiğini ifade eden Patel, “Spesifik bilgi olmadan davalar hakkında konuşmuyoruz. Sizi Alman kolluk kuvvetlerine yönlendiriyorum. Genel olarak bakınca basın özgürlüğü hakkında hepimiz çok açık konuştuk ama başka söyleyeceğim bir şey yok” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)