Altun'dan 'KPSS geçerlilik süresi' açıklaması

Fahrettin Altun, kamu kurumlarının KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile personel alım süreçlerinin yeni KPSS takvimi doğrultusunda güncelleneceğini açıkladı. Altun, bu sene kamu görevlerine atanacak olanlar için KPSS sonucunun geçerlilik süresinin, yapılacak olan KPSS ile son iki senenin KPSS sonuçlarını da kapsayacak bir şekilde uygulanacağını kaydetti.

GÜNDEM 04.08.2022, 19:33 05.08.2022, 08:44
Altun'dan 'KPSS geçerlilik süresi' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, kamu kurumlarının KPSS ile personel alım süreçlerinin yeni KPSS takvimi doğrultusunda güncelleneceğini duyurdu.

"Yeni KPSS takvimine göre güncellenecek"

Altun, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, 2022-KPSS'ye dair önemli bir açıklamada bulundu.

Altun, söz konusu paylaşımında, "2022-KPSS çerçevesinde 31 Temmuz'da gerçekleştirilen oturumların iptal edilmesi, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan oturumların da ileri bir tarihe ertelenmesi sebebiyle, kamu kurumlarımızın Kamu Personeli Seçme Sınavı ile personel alım süreçleri de yeni KPSS takvimi doğrultusunda güncellenecektir. KPSS ile alım yapacak olan kamu kurumlarımız, kontenjan ve koşullarını 17 Eylül tarihinde başlayacak olan KPSS takvimindeki sınavların yapılması ve neticelerin açıklanmasının akabinde ayrıca duyuracaktır." dedi.


KPSS sonucunun geçerlilik süresini açıkladı

Altun, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım daha yaptı ve bu sene kamu görevlerine atanacaklar olan için KPSS sonucu geçerlilik süresini açıkladı.

Fahrettin Altun, bahse konu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"Bu sene kamu görevlerine atanacaklar olan için KPSS sonucunun geçerlilik süresi bir sonraki KPSS ile beraber son iki senenin KPSS neticelerini de kapsayacak bir şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına sebep olunmayacaktır. Süreci en başından bu yana büyük bir titizlikle izleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere, bu hususta tek bir yurttaşımızın bile mağdur olmasına asla izin verilmeyecektir."


İptal edilmişti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıklamıştı. Ersoy ayrıca, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan oturumlar ertelenmiştir." demişti.

6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılması planlanan KPSS oturumlarının da ertelendiğini duyuran Ersoy, iptal edilen ve ertelenen sınavlara yönelik yeni takvimin kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmişti. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, yeni sınav için kendilerinden herhangi bir ek ücret talep edilmeyeceği de aktarılmıştı.

17 Eylül'de yeni KPSS takviminin başlayacağını ifade eden Ersoy, şöyle devam etmişti: 

"Ortaya çıkan aksaklık ve eksiklikleri açık yüreklilikle kamuoyuna aktarıp, önlemleri alarak ÖSYM'nin milletimiz nezdindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz bir biçimde iptal ve ertelemelere neden olan bu talihsiz süreç sebebiyle bütün adaylardan özür diliyoruz."
 

Yorumlar (0)