Altun, “Azerbaycan ile önemli işlere imza atacağız”

Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ile bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘iki devlet tek millet’ şiarıyla kültürel alanlarda Azerbaycan ile önemli işlere imza atılacağını ifade etti.

GÜNDEM 03.03.2021, 09:40 03.03.2021, 15:32
Altun, “Azerbaycan ile önemli işlere imza atacağız”

Başkanlık binasında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede, iletişim, medya, kültür, dizi ve sinema alanlarında iş birliğini geliştirecek konular ele alındı.

Türkiye ve Azerbaycan arasında her alanda temasların artmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Fahrettin Altun, "İki devlet, tek millet" ifadesinin sözden ibaret olmadığını son dönemlerde dünyaya daha fazla gösterdiklerini kaydeden Altun, Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarılması sürecinde sadece askeri ve siyasi alanda değil, iletişim ve medya alanında da yakın iş birliği içerisinde olduklarını söyledi.

Karabağ savaşı döneminde Türkiye-Azerbaycan Ortak Medya Platformu'nun resmiyete dönüşmesinin iş birliğinin kurumsallaşması bakımından çok değerli bir adım olduğunu belirten Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından üç dilde hazırlanan "Karabağ'da 44 Günde Gelen Zafer" isimli kitabıyla da Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin nişanesi olan bir eser ortaya koyduklarını dile getirdi.

"Yakın iş birliği içerisinde olacağız"

Türkiye ve Azerbaycan'ın kültür alanında ki iş birliğini daha da güçlendirerek önemli işlere imza atacaklarını kaydeden Fahrettin Altun, şöyle konuştu, “

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda Karabağ Zaferi'nin yanı sıra Kafkas İslam Ordusu ve Hocalı Katliamı gibi tarihi olaylar hakkında ortak dizi ve film projelerini hayata geçireceğiz. Bu tür projelerin hem ulusal hem de uluslararası medya ve dijital platformlarda yer almasını sağlayarak aramızdaki tarih ve ülkü birliğini en güçlü şekilde vurgulayacağız.” dedi.

"Bu iş birliğini dünyaya anlatmalıyız"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destek verdiği çok taraflı bölgesel iş birliği platformu önerisinin dünyaya anlatılması gerektiğine vurgu yapan Altun, “İki ülkenin tarihi olayların yanı sıra ortak değerleri gündeme getiren sergi, sempozyum ve yayınları da birlikte hazırlayabiliriz. Bu çalışmalar, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşları ile sınırlı kalmaması. Ermenistan'ın Karabağ'da kültürel mirasa verdiği zararları dünyanın gündemine getirip işgal altındaki toprakların kurtarılmasından sonra yapılanları uluslararası kamuoyuna mal etmeliyiz." diye konuştu.

"Karabağ, Türk dünyasının zaferidir"

Yeni görevinde ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov ise, "Kardeş Türkiye'nin desteğini yalnızca Karabağ Savaşı'nda değil tüm tarih boyunca hissettik. Bundan 100 yıl önce Kafkas İslam Ordusu ile birlikte Bakü'yü işgalden kurtarmıştık. Bugün de Karabağ'ı sizin desteğinizle işgalden kurtardık. Azerbaycan askeri Karabağ'da büyük kahramanlık göstererek tarihi bir mücadele verdi. Bu sadece Azerbaycan ve Türkiye'nin değil, Türk dünyasının zaferidir. Bu desteği hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Türk devletine ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Mücadelemiz masada devam diyor”

Ermenistan'ın sivil insanlara saldırılarının dünyaya duyurulmasında Türkiye'nin aktif bi rol üstlendiğini belirten Kerimov, "Mücadele sahada bitse de masada devam ediyor. Kültürel ve diplomasi alanındaki baskıları şimdiden görüyoruz. O nedenle bu baskılara karşı proaktif şekilde birlikte çalışmaya devam etmemiz çok önemli. Ermenistan'ın Karabağ'daki kültürel mirasa yaptığı saldırıları dünyaya göstermek adına 'Peace for Culture' ismiyle başlattığımız kampanyaya da Türkiyeli kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz."

Bakan Kerimov, Karabağ Zaferi, Kafkas İslam Ordusu ve Hocalı Katliamı gibi tarihi olayların ortak yapımlarla hem belgesel hem film olarak dünyaya aktarılmasının Türkiye ve Azerbaycan'ın dostluk ve kardeşliğinin sembolleri olacağını sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)