Alparslan Kuytul gözaltında

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Haberi, eşi Semra Kuytul duyurdu. Semra Kuytul, “Alparslan Hocamı gözaltına aldılar. Şimdi adliyeye gidiyoruz.” cümleleriyle paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 09.05.2022, 11:04 09.05.2022, 14:17
Alparslan Kuytul gözaltında

Yurt genelinde tanınan vakıflardan biri olan Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul, vakıf hakkındaki soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Eşi Semra Kuytul, “Alparslan Hocamı gözaltına aldılar. Şimdi adliyeye gidiyoruz.” şeklinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla durumu duyurdu.  

21 seneye kadar hapsi isteniyordu

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında hizmet verilen vakfa açılan soruşturma kapsamında Alparslan Kuytul hakkında 21 seneye varana kadar hapis cezası isteniyordu. Ancak Kuytul, Aralık 2019 döneminde tahliye edilmişti. 



Vakfın kapatma davası devam ediyor

4 Mayıs 2022 tarihinde polis ekipleri tarafından yeniden gözaltına alınan Alparslan Kuytul, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Kuytul tarafından kurulan Furkan Vakfı’nın ise vakıf faaliyetleri maksadıyla kurulduğu ancak amacı dışında faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek kayyum atanmış ve hakkında kapatma davası açılmıştı. 

Gözaltına alınma sebebi "insan kaçırma"

Elde edilen bilgilere göre Alparslan Kuytul'un gözaltına alınma sebebi, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırması yönündeki iddialara yönelik soruşturma açılması. Sarısaçlı, bir dönem Furkan Vakfı'nın yöneticiliğini de yapmış; Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadede kaçırıldığını, 13 gün boyunca bir yerde rehin tutulup işkenceye maruz bırakıldığını ve 7 milyon dolarlık senet imzalaması karşılığında serbet bırakıldığını ifade etmişti.

Yorumlar (0)