Almanya’ya iltica soruşturmasında, Vali yardımcısı ile 3 kamu personeline görevden uzaklaştırma kararı çıktı

İçişleri Bakanlığı, Malatya Yeşilyurt Belediyesi hakkında ortaya atılan iddiaları incelemek üzere müfettiş görevlendirildiğini, yapılan soruşturma kapsamında ise Malatya vali yardımcısı ile 3 kamu görevlisinin görevlerinden uzaklaştırıldıklarını duyurdu.

GÜNDEM 16.04.2021, 17:26 17.04.2021, 16:52
Almanya’ya iltica soruşturmasında, Vali yardımcısı ile 3 kamu personeline görevden uzaklaştırma kararı çıktı

Yeşilyurt Belediyesi himayesinde gerçekleştirilen bir etkinlik sebebiyle Almanya'ya giden fakat bir daha geri dönmeyenler için soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı

Malatya’da bazı kişilerin hizmet adı altında pasaport düzenleyerek yasal olmayan bir şekilde yurt dışına gönderildikleri iddiaları kapsamında başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, Vali yardımcısı, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ile beraber toplam 4 kamu görevlisinin görevden el çektirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda kamuoyunda sıkça yer alan Malatya İlçesi Yeşilyurt Belediyesi’ndeki iddialara ilişkin hizmet raporunun kimlere verileceği, bu hususta valiliğe yapılacak başvuru şartlarının neler olduğunun gerekli kanunlarla belirlendiğini ifade edildi.

Yorumlar (0)