Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği uçaksavar füzeler 35 yıllık çıktı

Alman basınlarında yer alan haberlerde Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği 2 bin 700 adet uçaksavar füzenin Doğu Alman Ulusal Halk Ordusu’na ait olduğu ve yaklaşık 35 yıllık olduğu açıklandı.

GÜNDEM 04.03.2022, 11:33 05.03.2022, 11:21
Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği uçaksavar füzeler 35 yıllık çıktı

Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaş halinde ülkeler Rusya’ya yaptırım uygularken Ukrayna’ya verdikleri destekleri ise sürdürüyor. Söz konusu yardımlardan biri de Almanya’nın Ukrayna’ya göndereceği Strela adındaki uçaksavar füzeleriydi. Ancak uçaksavar füzelerle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Yaklaşık 35 yıllık olduğu ortaya çıktı

Almanya’nın yerel basınında çıkan bir haberde Ukrayna’ya gönderilecek 2 bin 700 adet Strela uçaksavar füzelerinin Doğu Alman Ulusal Halk Ordusu’na ait olduğu ve yaklaşık 35 yıllı olduğu açıklandı. Zamanında Rusya’dan getirilen uçaksavar füzelerinin de yapılan araştırmalar sonucunda çalışır durumda olmadığı iddia edildi. Füzelerde çatlamaların gerçekleştiği ve mühimmatın ateşleme mekanizmasının oksitlendiği bildirildi.

“Federal hükümet için büyük bir utanç”

Paylaşılan haberlerde çalışır durumda olmayan ve yaklaşık 35 yıllık füzelerin Ukrayna’ya gönderilmesinin Federal hükümet adına büyük bir utanç olduğu ifadeleri yer aldı. Füzelerin yer aldığı ahşap sandıkların çürümeye yüz tuttuğu ve füzeleri almaya giden askerlerin depolara koruyucu ekipmanlarla gitmesine izin verildiği de gelen haberler arasında.

Yorumlar (0)