Almanya’dan Gaziantep’e gezmeye geldi, Müslüman oldu

Gaziantep’e gezmek için gelen Alman vatandaşı Fabienne Doris Bettirger Müslüman oldu. Alman kadına Kur’an-ı Kerim hediye edilirken, İhtida Belgesi verildi.

GÜNDEM 19.07.2022, 15:52
Almanya’dan Gaziantep’e gezmeye geldi, Müslüman oldu

20 yaşındaki Fabienne Doris Bettirger, Almanya'nın kenti olan Stuttgart’tan eşiyle beraber ziyaret için Gaziantep'e gitti. Müslümanlığı inceleyen ve hür iradesi ile İslamiyet'i seçmek isteyen genç kadın, İl Müftülüğüne başvuruda bulundu.

“Üzerimden koca bir yük kalktı”

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida töreni sırasında kelimeişahadet getiren ve Müslümanlığa geçen Bettirger, basın mensuplarına duygularını ifade etti. Genç kadın, “Kelimeişahadet getirmemin hemen ardından üzerimden koca yük kalktı” dedi.

İçinin huzura erdiğini anlatan Bettirger, “Şu anda içim çok rahat. Ben zaten uzunca bir süredir Müslüman olmayı düşünüyordum. Bana gelip birileri Müslüman olmamı söylemedi. Ben kendi irademle ve düşüncemle seçtim. Çünkü İslam iç huzuru sağlayan, güzel bir din. Kelimeişahadet getirdiğimde duygularıma hakim olamadım, ağladım” ifadelerini kullandı.

Duygularına hakim olamadı

Bettirger’in hür iradesi ile İslamiyet’i seçtiğini söyleyen İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Kendisine Kur’an-ı Kerim hediye ettik ve İhtida Belgesi verdik. İslam'ın aydınlığının, bütün muhteşemliğinin kalplere ne şekilde güzellikte sirayet ettiğini, İslamiyet'in kişilere ne düzeylerde değer eklediğini bugün bir defa daha yaşamış olduk. Genç kardeşimiz kelimeişahadeti duygu dolu bir şekilde gözyaşları eşliğinde getirdi” dedi.

Yorumlar (0)