Almanya’da PKK tarafından kaçırılan kızı için evlat nöbetine Diyarbakır’a geldi

Kızı Nilüfer Türemiş Almanya’da PKK tarafından dağa kaçırıldıktan sonra ülkenin Başkenti Berlin’de yer alan tarihi Brandenburg Kapısı’nın önünde yalnız başına nöbet tutan anne Maide Türemiş Diyarbakır’a geldi.

GÜNDEM 14.06.2021, 15:50 15.06.2021, 11:56
Almanya’da PKK tarafından kaçırılan kızı için evlat nöbetine Diyarbakır’a geldi

Maide Türemiş burada, evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin başlattığı evlat nöbetine katıldı ve farklı bölgelerden evlatları için gelen ailelerle buluşma gerçekleştirdi.

3 Eylül 2019’da HDP İL Başkanlığı’nda eyleme katılan Türemiş, annelere destek olmak ve onlardan destek istemek amacıyla eyleme katıldığını söyledi.

“PKK daha çok Avrupa’ya yöneldi”

Buluşma sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Türemiş şunları söyledi:

“Buraya gelmek benim boynumun borcuydu. Burada eylem başlatılması her birimize örnek oldu. Devamı inşallah gelir bu örneklerin. Herkes evladı için burada nasıl ayağa kalktıysa umuyorum ki Avrupa’da da herkes ayağa kalkar. Çünkü PKK daha çok Avrupa’ya yöneldi ve gençleri daha çok içerisine katıyor. Orada yaşayan aileler geri döner ve çocuklarının sicilinin bozulmasından endişe ettiği için polise şikayette bulunmuyor. Bu umudu da onlara PKK veriyor.

“PKK Avrupa’nın desteğiyle genişliyor”

“Halbuki aslında aileler de çocuklarının geri gönderilmeyeceğini çok iyi biliyor. Yalnızca aileleri susturmak amacıyla Avrupa’nın ilgisini uyandırmamak için böyle yatıştırıyorlar aileleri. Aileler de bunlara inanıyor. ‘Avrupa’da insanlar uyanmış’ diyorlar ya öyle bir şey yok. Eğer gerçekten uyanmış olsalardı. PKK’nın bu yalanlarına kanmazlardı. Her sene en azından 250 kişi PKK’ya katılıyor ve bu sayı içerisinden yalnızca 4-5 kişi resmi bir şekilde bildiriliyor. PKK’ya en fazla Avrupa’da yaşayanların ve Kürtlerin çocukları gidiyor. PKK terör örgütü kimin beynini yıkayacağını düşünüyorsa onu ele geçiriyor. Terör örgütüne hiç fark etmiyor, neticede kendisi için bir amele gerek. Avrupa’nın destekleriyle terör örgütü genişliyor.

“PKK terör örgütü Kürtlerin hakkını savunuyor olamaz”

Avrupa’da bulunan insanların bir çoğu Kürtlere mal ediyor PKK’yı. PKK terör örgütünü Kürtlerin haklarının savunucusu şeklinde algılıyorlar. Halbuki PKK, Kürtlerin hak savunucusu olamaz. Artık bunu Avrupa’ya göstermemiz lazım. Terör örgütü Kürtlerin hakkını vermiyor, tam aksine haklarını alıyor. Kürtlerin malını, canını maddi ve manevi olarak alıyor. Çünkü canlarımız olan çocuklarımızı alıyorlar. Maalesef bunu Avrupalılar ve Kürtler göremedi.

“Katil ordusu bizleri temsil edemez”

Buradaki asıl görevim Avrupalılara ve Kürtlere PKK terör örgütünün gerçek yüzünü göstermektir. Kürtleri temsil etmiyor çünkü PKK. Artık öğrensinler bunu. Avrupa bunu görsün. Katiller ordusu bizi temsil edemez. Bunu kabul etmiyorum. Çocuğum için bu mücadeleyi veriyorum. Çocuğum gelene dek bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim.

“HDP Kürtleri hayal kırıklığına uğrattı”

Çocuğum gelene dek mücadelem sürecek. Kendi partileri olarak düşündükleri HDP’ye Kürtler oy veriyor. HDP Kürtleri hayal kırıklığına uğrattı. Yazıklar olsun.

“Anneler dağları delecek”

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önünde oğlu Mustafa Biçer için oturma eylemi başlatan Ayşegül Biçer ise şunları söyledi:

“Maide annemiz bugün Almanya’dan Diyarbakır’a annelerden destek almaya ve destek olmaya geldi. Eylemde 92’nci haftada Diyarbakır annelerinin ziyaretine geldi. Burada Maide annemizin sesi olacağız çünkü 3 Eylül 2019’da Diyarbakır’ın il binasının önünden yükselen feryat Almanya, Hakkari, Şırnak, İzmir ve Muş’a bu feryadın yayılması için büyük bir umut oluşturmuştur. İnanıyorum ki anneler isterse dağları deler.

“Anneler geri adım atmayacak”

Anneler direnip mücadele edecek, hakları olan evlatlarını kazanacak. PKK’nın adını yeryüzünden silecek ve burada geri adım atmıyoruz. Ya zafer ya ölüm.”

Yorumlar (0)