Almanya: Taksim saldırısında PKK emarelerini ciddiye alıyoruz

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger, “Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Taksim saldırısında PKK emarelerini ciddiye alıyoruz” dedi. 

GÜNDEM 21.11.2022, 16:34 21.11.2022, 16:37
Almanya: Taksim saldırısında PKK emarelerini ciddiye alıyoruz

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör eylemine ilişkin dünyadan yeni mesajlar gelmeye devam ediyor. Konuya dair son açıklama, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger’den geldi. Türkiye’nin üzüntüsünü paylaştıklarını dile getiren Burger, sınır ötesi operasyonlara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

Burger’den Türkiye’ye destek mesajı

Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki operasyonlarını yakından takip ettiklerini belirten Burger, “İstanbul’daki korkunç terör saldırısından sonra Alman hükümetinin, Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu açık şekilde ifade ettiğini hatırlıyorsunuzdur. Biz, PKK'nın veya Türkiye'de onunla bağlantılı grupların sorumluluğuna ilişkin mevcut emareleri de çok ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

“Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanıyor”

PKK’nın Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak tanındığını hatırlatan Burger, "Türkiye, son operasyonlarında meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Ancak bu süreçte kendilerine orantılı hareket etme ve bu bağlamda uluslararası hukuka saygı gösterme çağrısında bulunuyoruz. Gergin olan tansiyonu daha da artıracak girişimlerden kaçınmak gerekir” dedi. 

Yorumlar (0)