Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Türk basın mensuplarının Alman polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

GÜNDEM 17.05.2023, 17:20
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da faaliyet gösteren Sabah gazetesinin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin bir gerekçe sunulmaksızın Alman polisi tarafından gözaltına alınmasını sert bir dille kınadı.

Bakanlık, basın özgürlüğüne ve demokratik değerlere vurulan bu saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Alman makamlarının gerekçesiz ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde gazete temsilcilerini gözaltına alması, basın mensuplarının profesyonel faaliyetlerini engellemeye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.

“Çifte standartlı yaklaşım”

Açıklamada, şu ifadelerde bulunuldu: "Terör yapılanması FETÖ’nün Almanya’da gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkındaki haberleri sebebiyle bir FETÖ üyesinin asılsız ihbarı üzerine hedef haline gelen basın mensuplarının bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Türkiye’de gerçekleştirilen seçimlerin hemen sonrasında, Alman makamlarının gazetecileri, ifadeleri dahi alınmadan gözaltına almasını bilinçli bir eylem olarak değerlendiriyoruz.”

İfade özgürlüğü ve basın hususunda “Almanya'nın öne çıkan” bir ülke olduğuna vurgu yapan bakanlık, bu tavrın çifte standart olduğunu, konuya dair gereken işlemlerin başlatıldığını ve bugün Bakanlığa çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'a da durumun iletildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)