Alman Yunan'ı ısırmadı! Diyalog Atina'da bitti...

Ankara ziyareti öncesi Atina'da mevkidaşı ile görüşen Heiko Maas, uluslararası hukuka göre Türkiye haklı olmasına rağmen "Yunanistan'ın yanındayız" dedi. Yunan Bakan ise "Türkiye'yi küstah tavır takınmak ve tehdit etmekle" suçladı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'de tek bir kıvılcımın felakete yol açabileceği uyarısında bulundu.

GÜNDEM 25.08.2020, 15:57 25.08.2020, 16:45
Alman Yunan'ı ısırmadı! Diyalog Atina'da bitti...

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ziyareti öncesi Yunanistan'a geldi. Atina'da Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ortak basın toplantısı yaptı.

Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de "ateşle oynadığı" yorumunu yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Doğu Akdeniz'de tek bir kıvılcımın bile felakete yol açabileceğini" belirtti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye geçeceğini ve Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceğine işaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Türkiye diyalog istiyor. Biz de tansiyonu düşürmek istiyoruz ve bunun için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AB ve Almanya, Yunanistan'dan yana!

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim konusunda AB (Avrupa Birliği) ve Almanya olarak Yunanistan yönetimiyle dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, doğrudan diyalog kurmanın tüm tarafların yararına ve çıkarına olduğunun altını çizdi.

Dendias: Türkiye ile diyaloğa hazırız ancak küstah...

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Türkiye ile diyaloğa hazır olduklarını belirterek "ancak" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, diyaloğun Türkiye'nin tehdidi altında olmayacağını savundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın egemenliğini ve egemenlik haklarını, tehdit ve küstahlık olmadan savunacağını ileri sürdü.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşme yapmadan önce, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından kabul edildi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, muhalefet partisi Syriza Partisi lideri Aleksis Çipras ile de görüştü.

Yorumlar (1)
Aydın Toprak 4 yıl önce
Sen gelmeyecek misin bu tarafa. Gelince görüşürüz