Alman vekil, Türk bayrağının kaldırılmasını istedi!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) konuşma gerçekleştiren Alman vekil Reinhard Bütikofer, Avrupa Birliği (AB) bayrağında bulunan bazı yıldızların Türk bayrağında bulunan yıldızın gölgesinde kaldığını belirterek, logonun kaldırılmasını talep etti.

GÜNDEM 12.09.2020, 09:20 12.09.2020, 09:49
Alman vekil, Türk bayrağının kaldırılmasını istedi!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk bayrağı gerilimi yaşandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz gün Senegal'e ziyaret gerçekleştirmişti. Bakan Çavuşoğlu, söz konusu ziyaret sırasında Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'na online olarak katılım göstermişti. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü politikaları anlatan Çavuşoğlu'nun konuşması esnasında gerginlik yaşandı.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye bayraklarının iç içe geçtiği logunun yansıtılması Alman vekil Reinhard Bütikofer'i ciddi derecede rahatsız etti.

Gerginliği yüzünden okunan Alman vekil Bütikofer, söz konusu logonun derhal kaldırılmasını talep etti. 

Bütikofer, Avrupa Birliği (AB) bayrağı ile Türkiye bayrağının karıştırılma biçiminden hoşlanmadığını söyledi. 

Avrupa Birliği (AB) bayrağında bulunan bazı yıldızların Türk bayrağında bulunan yıldızın gölgesinde kaldığını iddia eden Bütikofer, bunun yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Bütikofer, logunun tekrar gösterilmemesini istedi. 

"Logoyu Türkler hazırladı"

Oturumun yöneticiliğini üstlenen David Mcallister, bu logunun kendilerine ait olmadığını ifade etti. Avrupa Parlamenteri Mcallister, tepkilere neden olan logunun Türkiye tarafından hazırlandığını belirterek, söz konusu logonun gösterilmemesi için Türk yetkililere çağrıda bulundu. 

Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye bayraklarının iç içe geçtiği logo huzursuzluk yarattı. Fakat PYD'li teröristler ile PKK elebaşı Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu bir serginin hazırlanmasına tepkisiz kalınmıştı.  

Avrupa Parlamentosu'nda PKK destekçiliği

2016 yılında Avrupa Parlamentosu'nda (AP) gerçekleştirilen konferansa PKK/KCK'nın Avrupa'da bulunan elebaşlarından Zübeyir Aydar katılım göstermişti. Öte yandan, PKK/PYD elebaşı Salih Müslüm de söz konusu konferansa katılmıştı.

HDP'nin Avrupa Temsilcisi olan Eyüp Doru, Avrupa Parlamentosu'nda ağırlanmıştı. Bir süre Kandil'de olan Eyüp Doru, terör eylemleri nedeniyle kırmızı bültenle aranıyordu.

100 Avrupa Parlamentosu (AP) vekili, PKK'nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütü listesinden silinmesi amacıyla bildiri imzalamıştı.

Avrupa Parlamentosu, PYD'li teröristler ile PKK elebaşı Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu bir sergi hazırlamıştı. 

2017 yılında da Avrupa Parlamentosu'nda Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği bir oturum düzenlenmişti. YPG'li bir kadın terörist ile söz konusu oturumda canlı bağlantı gerçekleştirilmişti.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raportörü olan Kati Piri, 2018 yılında bir açıklama yaparak, terör örgütü PKK'nın "tehdit olmadığını" söylemişti. 

Yunan vekil Ioannis Lagos, Ocak 2020'de Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen bir oturumda Türk bayrağını yırtmıştı. 

Yorumlar (0)