Alman medyası: "İstanbul'un ikinci Fatih'i mi?"

Alman medyası, Ayasofya'nın tekrar cami yapılacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "İstanbul'un ikinci Fatih'i mi?" sorusunu yöneltti. 

GÜNDEM 11.07.2020, 11:33 11.07.2020, 11:40
Alman medyası: "İstanbul'un ikinci Fatih'i mi?"

Ayasofya'yı 1934 yılında müze haline getiren Bakanlar Kurulu kararı dün iptal edildi. Böylece Ayasofya cami statüsüne kavuşarak ibadete açıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, Ayasofya'nın cami olarak hizmet sunmaya başlayacağını ve bu kararın hayırlı olmasını dilediğini kaydetti. 

Ayasofya'nın yeniden cami statüsünü kazanması, Alman medyasında da geniş yer buldu.

Frankfurter Allgemeine, Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülerek ibadete açılacağını belirtti. Haberin başlığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "İstanbul'un ikinci Fatihi mi?" sorusu yöneltildi. 

Erdoğan'ın hiç kuşkusuz bu doğrultuda hamlede bulunacağı belirtilen haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde burada namaz kılmasının beklendiği ifade edildi. 

Ayasofya'nın turizm bakımından nasıl etkileneceğine de yer verildi. Söz konusu yapının hangi bölümünün turistlere açık olacağı, hangi bölümünün ibadete açık olacağı meselesinin de önem arz ettiği kaydedildi. 

Haberde, DEVA Partisi'nde milletvekili olan Mustafa Yeneroğlu'nun değerlendirmesine de yer verildi. Ayasofya'nın statüsü hakkındaki tartışmaların, Yeneroğlu tarafından "ekonomik krizden bir sapma" olarak görüldüğü ifade edildi.

Metropoll'ün yaptığı ankete göre, Türk vatandaşlarının da genel anlamda böyle düşündükleri belirtildi. 

Yorumlar (0)