Alman gazeteci sordu, Soylu cevapladı: “Asla izin vermeyeceğiz”

Alman mevkidaşı ile basın toplantısı gerçekleştiren İçişleri Bakanı Soylu, "Çevremizde bir terör devleti inşa edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

GÜNDEM 22.11.2022, 14:29 23.11.2022, 17:06
Alman gazeteci sordu, Soylu cevapladı: “Asla izin vermeyeceğiz”

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüştü. Gerçekleştirilen toplantının sonrasında basın toplantısı düzenleyen iki mevkidaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin terör yapılanması YPG/PKK'ya karşı düzenlediği Pençe Kılıç Harekatı'na dair açıklamada bulunan Soylu, “Terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“Polonya’ya 2 bomba düştü, herkes ayaklandı”

Alman bir basın mensubunun "Türkiye tarafından Suriye ve Irak’ta gerçekleştirilen operasyonlar Almanya kesiminde çok farklı şekilde görülüyor. Bu eleştirel durumu ne şekilde değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Soylu’dan sert bir yanıt geldi.

Operasyonun haklı nedenlerini ifade eden Süleyman Soylu, "Terör örgütlerine karşı operasyonların sadece bir değerlendirmesi yapılır o da terörü tamamen ortadan kaldırmaktır. Milletler ve devletler meşrudur, ancak terör örgütleri gayrimeşrudur. Yönetimlerin bir tane sorumluluğu bulunmaktadır bu da kamu düzenini oluşturmak. Kamu düzenine, kendi birliğine yönelik terör örgütlerinin saldırıları ve organizasyonları ayrıştırılamaz. Şu anda bir genç öğretmenimiz ve çocuğumuz defnediliyor. İstiklal Caddesi’nde birçok masum insan hayatını kaybetti. O kişiler için herhangi bir orantı yapılmadı. Polonya’ya 2 tene bomba düştü hemen NATO ayaklandı” dedi.

“İnsanlar dinine ve coğrafyasına göre ayrılmamalı”

İnsanların dinlerini, coğrafyalarına ve yaşadıkları bölgelere göre farklı görülmemesi gerektiğini aktaran Soylu, “Dünyanın her bir tarafında insan hakları insanlara aittir. Dünyanın herhangi bir bölgesinde ya da Almanya’da bir terör saldırısı yaşandığında her ne düşünüyorsak çevremizde bulunan coğrafyadaki terör yapılanmalarına yönelik benzer şekillerde düşünülmesini talep ediyoruz. Sınırımızda bir terör devleti inşa etmeye çalışıyorlar. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimizi ve sınırlarımızı korumak, sahip çıkmak ödevimizdir ve borcumuzdur. Bu bütün ülkelerin meşru hakkıdır." şeklinde konuştu.

"Tepkilerin orantılı uygulanması gerekmektedir"

Soylu'nun açıklamasının ardından konuşan Nancy Faeser, "Bu soruyu ben de cevaplamak istiyorum. Yaşanan terör saldırılarının yakınlarının ve kurbanlarının duygularını en yakından paylaşıyoruz ve başsağlığı temennilerimizi yeniden dile getirmek istiyorum. Bu dilekleri Türkiye’ye yönelik paylaştık. Öte yandan Türkiye ile terörle mücadele hususunda birlik içerisindeyiz ve Türkiye’nin yanında yer alıyoruz. Aynı zamanda bu duruma verilen tepkinin orantılı olması gerekmektedir. Sivillerin korunduğu ve milletler hukukuna uygun operasyonlar düzenlenmesi gerekir. Bu durumu da tabii ki dile getiriyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)