Alman basını: Türkiye, İHA'da dünya gücü oldu!

Alman dergisi Der Spiegel, Türkiye'nin insansız hava aracı (İHA) üretiminde bir dünya gücü olduğuna dikkat çekerek, Bayraktar TB2'nin dünya çapındaki sıralamada "sınıfının en iyisi" olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 01.06.2020, 15:07
Alman basını: Türkiye, İHA'da dünya gücü oldu!

Türkiye'nin savunma sanayiide gösterdiği başarı, tüm ülkelerin dikkatini çekiyor. 

Alman dergisi Der Spiegel, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen operasyonlarda aktif olarak kullanılan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA) hakkında önemli ifadelere yer verdi.

Der Spiegel, Bayraktar TB2'nin Türk savunma sanayiinin en önemli ürünü olduğunu kaydetti. 

Bayraktar TB2'nin dünya çapındaki sıralamada "sınıfının en iyisi" olduğuna dikkat çeken Der Spiegel, Türkiye'nin insansız hava aracı (İHA)  üretiminde bir dünya gücüne dönüştüğünü belirtti. 

"Silah ihracatı 9.3 milyar Euro'nun üzerine çıkacak"

Dergi, Türkiye'nin yurt dışına olan bağımlılığının sona erdiğini ve savunma sanayide önemli bir tedarikçi konumuna ulaştığını belirterek, ülkemizin 2023'te silah ihracatının senelik 9.3 milyar Euro'nun üzerine çıkmasının öngörüldüğü ifade edildi. 

"G-3 ticaretine zarar veriyorlar"

Türkiye'nin, diğer ülkelerin diğer savunma sanayisinde de kritik hedeflere sahip olduğunu aktaran dergi, bu durumun Alman G-3 ticaretine de zarar verdiğini kaydetti. 

"TCG Anadolu, Türk ordusunu güçlendirecek"

Dergi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) uzun zamandır kullanılan Alman piyade tüfeği G-3’lerin yerine yerli üretim olan milli piyade tüfeği MPT-76’ların kullanılmasının Alman silah sektöründe kaygılara yol açtığını aktaran dergi, Türk helikopter gemisi "TCG Anadolu"nun da Türk ordusunun gücüne güç katacağını vurguladı.

Yorumlar (0)