Aliyev ve eşi Şuşa’da Nevruz ateşini yaktı

Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Karabağ’ın sembol kenti olan Şuşa’da, Eşi Mihriban ve kızı Leyla ile birlikte Nevruz ateşini yakan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Allah, Azerbaycan halkının dualarını işitti” diye konuştu.

GÜNDEM 20.03.2021, 13:42 21.03.2021, 11:18
Aliyev ve eşi Şuşa’da Nevruz ateşini yaktı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev eşi ve kızı ile birlikte, Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’ın sembol kenti Şuşa’da, Nevruz ateşini yakarak dünyaya mesaj verdi. 

Sembol kent Şuşa’nın güneyindeki Cıdır Ovası’nda, Nevruz ateşini yakan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ardından da ulusa sesleniş konuşması yaptı.

‘Allah, Azerbaycan halkının dualarını işitti’

Aliyev, önceden nevruz kutlamalarını Karabağ’da yapacaklarını söylediğini hatırlatan Aliyev, o günün geldiğini vurgulayarak, “Nevruz’u ülkemizin kültür başkenti Şuşa'da kutluyoruz. Allah, halkımızın dualarını işitti” açıklamasında bulundu.

Şehitleri rahmet ve saygıyla andığını ifade eden İlham Aliyev, Ermenistan’ın, işgal döneminde Azerbaycan şehirlerini yıktığını, talan ettiğini vurgulayarak, işgalden kurtarılan her yeri yeniden imar edeceklerinin altını çizdi.

‘Düşmanı yok ettik’

Karabağ’ın kurtarılmasında her neslin kahramanlık gösterdiğini belirten Aliyev, genç nesle ayrı bir parantez açarak şöyle konuştu: “21’inci yüzyılın savaşını verdik. Düşmanı yok ettik. ‘Şuşa Azerbaycan’dır.” 


 

Yorumlar (0)